Πού θα «πέσουν» βροχές την Τετάρτη - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πού θα «πέσουν» βροχές την Τετάρτη - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:58 Δημιουργία 17/11/21, 08:31
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα βορειοδυτικά, καθώς επίσης τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια της χώρας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Meteo, σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 αναμένονται νεφώσεις με βροχές στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και κατά τόπους στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και ενδεχομένως στην Ήπειρο. Τις πρωινές ώρες και αργά το βράδυ η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14, στην Ήπειρο από 5 έως 19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 8 έως 14 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ, ενώ στη θάλασσα των Κυθήρων θα επικρατήσει ενισχυμένο ανατολικό ρεύμα έως 6 μποφόρ.

Αττική: Αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών έως τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα του νομού. Το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις, ενώ τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

Αν σου άρεσε κάνε