«Αστακός» το Πολυτεχνείο για τη σημερινή επέτειο

«Αστακός» το Πολυτεχνείο για τη σημερινή επέτειο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:08 Δημιουργία 17/11/21, 08:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο κέντρο της Αθήνας σήμερα, Τετάρτη, ανήμερα της 48ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί, δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη χρονιά, έπειτα από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, όπου οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν χωρίς περιορισμούς στις συγκεντρώσεις.

Ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drones θα επιτηρούν από αέρος, ενώ θα μεταφέρουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, οι επίγειες κάμερες θα καταγράφουν ό,τι γίνεται στους δρόμους.

Κοντά στο Πολυτεχνείο θα βρίσκονται και οι «Αίαντες». Πρόκειται για οχήματα ρίψης νερού της Αστυνομίας, τα οποία θα είναι έτοιμοι να δράσουν, εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει αστυνομικούς των ΜΑΤ, της ΔΙ.ΑΣ., της ΔΡΑΣΗ, των ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση που προκληθεί ένταση.

Λόγω των τριήμερων εκδηλώσεων μνήμης, η εφαρμογή των μέτρων άρχισε από το πρωί της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι οι φόβοι για επεισόδια εντείνονται, λόγω των εξελίξεων που αφορούν στην προσεχή παρουσία της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια, στην υποχρεωτική λήψη DNA και στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

«Αστακός» το Πολυτεχνείο

Ήδη από τις προηγούμενος ημέρες το Πολυτεχνείο έχει μετατραπεί σε «φρούριο», με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν περιπολίες. Το «βλέμμα» της Αστυνομίας είναι στραμμένο και στα πανεπιστήμια, όπου ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο κίνδυνος να γίνουν καταλήψεις και να δημιουργηθούν «ορμητήρια».

Αστυνομικοί θα βρίσκονται μια «ανάσα» από κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες, με σκοπό να αποτραπούν τυχόν καταδρομικές επιθέσεις. Παράλληλα, έχει ενεργοποιηθεί και δίκτυο πληροφόρησης για τα σημεία που «φλερτάρουν» έντονα με τον κίνδυνο επιθέσεων.

Αναφορικά με τα μέτρα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε πει πριν από μερικές ημέρες στον ΣΚΑΪ ότι δουλειά της Αστυνομίας είναι να συμβάλλει στο να υπάρξει τάξη, ασφάλεια και ηρεμία στους δρόμους της Αθήνας.

«Να διαφυλαχθεί η περιουσία και η ασφάλεια των πολιτών, οι οποίοι θα εργάζονται και θα κινούνται κανονικά στους δρόμους», είχε τονίσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η μεγάλη πορεία θα αρχίσει από το Πολυτεχνείο και θα τελειώσει μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία.

Αν σου άρεσε κάνε