Δράμα: «Εκτός» σχολικής χρονιάς 3 μαθητές - Δε δέχονταν τα self test οι γονείς

Δράμα: «Εκτός» σχολικής χρονιάς 3 μαθητές - Δε δέχονταν τα self test οι γονείς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:58 Δημιουργία 12/11/21, 09:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την περσινή σχολική χρονιά έχασαν τρεις μαθητές, καθώς οι γονείς τους ήταν ...«αρνητές» self-test.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο Πρόδρομος Φωτακίδης, καθηγητής Λυκείου στη Δράμα, οι δυο από τους τρεις μαθητές, οι οποίοι ήταν αδέλφια, «χάθηκαν», δηλαδή δεν επανεμφανίστηκαν ποτέ στο σχολείο.

«Την περσινή σχολική χρονιά τρία παιδιά από τη Β’ Λυκείου χάσανε τη χρονιά γιατί όταν γυρίσαμε μετά το lockdown δεν ήρθαν στο σχολείο όταν έπρεπε να κάνουμε τα σελφ τεστ. Δεν ήρθαν καθόλου για δύο μήνες, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα δύο ήταν αδέλφια και ένα παιδάκι μόνο του».

Με τον ένα γονιό που ήμουν παρών στο σχολείο, εξήγησε ο κ. Φωτάκης, ήταν από αυτούς τους γονείς που αμφισβητούν τα πάντα ότι τα σελφ τεστ είναι επικίνδυνα ότι δεν προσφέρουν προστασία.

«Μάσκες φορούσαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο δεν έκαναν self test. Φέτος το ένα κοριτσάκι άλλαξε σχολείο στη Δράμα, τα αδέλφια χάθηκαν δεν έχουμε καμία ενημέρωση» τόνισε. Ο καθηγητής διευκρίνισε πως αν μαθητές πάρουν μεταγραφή το μαθαίνουμε εμείς γιατί πρέπει να πάρουν χαρτιά. «Το ένα παιδί πήρε μεταγραφή και πήγε σε άλλο σχολείο τα δύο τα αδέλφια…»

«Μιλήσαμε σα σχολείο κάποια στιγμή με το μεγαλύτερο αδελφό των παιδιών που είχαμε μαθητή παλιότερα και είπε ότι δεν θα έρθουν στο σχολείο» σημείωσε ο καθηγητής.

Ο κ. Φωτακίδης υπενθύμισε ότι στο Λύκειο η εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική και υπάρχει δυσλειτουργία του νόμου. «Εννοείται ότι ενημερώσαμε τις αρμόδιες αρχές, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενημερώσεις. Η απάντηση ήταν ότι δεν είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση. Το σχολείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα» ξεκαθάρισε.

Αν σου άρεσε κάνε