Χημικά και «αύρα» στη συγκέντρωση των πυροσβεστών

Χημικά και «αύρα» στη συγκέντρωση των πυροσβεστών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:49 Δημιουργία 05/11/21, 15:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM
Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται στο Μαρούσι, έξω από το κτίριο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των πυροσβεστών.

Τα επεισόδια ξέσπασαν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών, ενώ επιστρατεύτηκε και η «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ., το ειδικό όχημα που εκτοξεύει νερό.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές. Λόγω της κινητοποίησης, κάποιες λωρίδες κυκλοφορίας στην Κηφισίας είναι κλειστές στο ρεύμα καθόδου.

Η ένστολη πανελλήνια συγκέντρωση των υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος ξεκίνησε νωρίτερα μπροστά από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με κεντρικά συνθήματα: «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα».

Οι συγκεντρωμένοι που έχουν έρθει στην Αθήνα απ' όλη την Ελλάδα, αντιδρούν, όπως τονίζουν, «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ενώ ζητούν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αν σου άρεσε κάνε