Αγωνία ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Αγωνία ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:11 Δημιουργία 02/11/21, 09:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Κώδωνα του κινδύνου» κρούει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, κ. Μιχάλης Γιαννακος, σχετικά με τις δραματικές εικόνες που επικρατούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το ΑΧΕΠΑ έχει μετατραπεί σε «νοσοκομείο εκστρατείας» μετά την χθεσινοβραδινη εφημερία, με επτά διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, σε κλινικές που έχουν αναπτυχθεί κλίνες ΜΕΘ ενώ ένας ασθενής βρίσκεται διασωληνωμένος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) αφού δεν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι.

Στη διάρκεια της εφημερίας καταγράφηκαν 160 περιστατικά με συμπτωματολογία κορονοϊού. Έγιναν 35 εισαγωγές θετικών κρουσμάτων και 20 υπόπτων κρουσμάτων.
Συνολικά νοσηλεύονται 105 ασθενείς στις απλές κλινικές, 15 στις ΜΕΘ και άλλοι 7 είναι διασωληνωμένοι εκτός Μονάδας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο Ιπποκράτειο με την πληρότητα σε ΜΕΘ να φτάνει το 100% (νοσηλεύονται 15 ασθενείς) και άλλοι 6 είναι διασωληνωμένοι σε κλινες ΜΕΘ που έχουν αναπτυχθεί προσωρινά στα χειρουργεία και βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ είναι επίσης γεμάτες οι 18 κλίνες ΜΕΘ και υπάρχουν 8 διασωληνωμένοι σε Μονάδα Αυξημένης Φροντιδας (ΜΑΦ), ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ έχουν καλυφθει και οι 30 κλίνες ΜΕΘ αλλά οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες.

«Αδειάζει κρεβάτι και γεμίζει αμέσως από νοσηλευόμενους ασθενείς που είναι στο όριο της διασωλήνωσης. Η θνητότητα εκτός ΜΕΘ υπερβαίνει το 70%» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος, τονίζοντας επίσης πως πρόκειται στην πλειονότητα τους για ανεμβολιαστους ασθενείς, γεγονός που αποδεικνύει περιτρανα την επιτακτική ανάγκη του εμβολιασμού.

Αν σου άρεσε κάνε