Δίκη για βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη η Έφη Κακαράντζουλα

Δίκη για βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη η Έφη Κακαράντζουλα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:24 Δημιουργία 27/10/21, 16:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απείθεια κήρυξε με την απόφασή του το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο την 37χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, το Μάιο του 2020.

Ένορκοι και τακτικοί δικαστές απάντησαν «όχι» στην επιθυμία της κατηγορούμενης να κηρυχθεί ένοχη για ευνοϊκότερη κατηγορία από αυτήν που της αποδόθηκε από την Εισαγγελία όταν συνελήφθη, έναν μήνα μετά την ενέργεια της που σόκαρε την κοινή γνώμη.

Ο πρόεδρος, μετά από τρεισήμισι ώρες διάσκεψης του δικαστηρίου, ανακοίνωσε την ετυμηγορία των δικαστών για την ενοχή της 37χρονης γυναίκας, οι οποίοι υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε να μην αλλάξει η κατηγορία.

Βάσει της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής της κατηγορούμενης, η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 έτη κάθειρξης.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την τοποθέτηση του εισαγγελέα για το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου που ζήτησε η κατηγορούμενη να της αναγνωριστεί.

Αν σου άρεσε κάνε