Καταδίωξη στο Πέραμα: Παρουσιάστηκε στην ανακρίτρια ο 14χρονος που διέφευγε

Καταδίωξη στο Πέραμα: Παρουσιάστηκε στην ανακρίτρια ο 14χρονος που διέφευγε

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:22 Δημιουργία 27/10/21, 13:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στα δικαστήρια Πειραιά, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, παρουσιάστηκε συνοδεία της συνηγόρου του, ο 14χρονος Ρομά, που φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα, προκειμένου να απολογηθεί.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, ενώ υποστήριξε πως δεν είχε παρουσιαστεί γιατί φοβόταν.

Λίγο νωρίτερα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια Πειραιά οι επτά αστυνομικοί, έξι αστυφύλακες και ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος), που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 18χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας.

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας.

Έξω από τα δικαστήρια βρίσκονται πολλοί συνάδελφοι των αστυνομικών για συμπαράσταση, ενώ πραγματοποιείται και συγκέντρωση αλληλέγγυων φοιτητών για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά.

Αν σου άρεσε κάνε