Μεγαλώνει η λίστα του ελληνικού #metoo: Και τρίτος ηθοποιός διώκεται για βιασμό

Μεγαλώνει η λίστα του ελληνικού #metoo: Και τρίτος ηθοποιός διώκεται για βιασμό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:01 Δημιουργία 18/10/21, 13:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί ακόμα ένας ηθοποιός, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κων. Σπυρόπουλο, ποινική δίωξη για βιασμό, αδίκημα που ο κατηγορούμενος φέρεται να τέλεσε το 2020.

Με τη νέα «προσθήκη», οι ηθοποιοί που διώκονται για βιασμό ανέρχονται πλέον στους τρεις, με ήδη προφυλακισμένους τον Π. Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη -με τον τελευταίο να διώκεται μάλιστα, για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος ανηλίκων.

Σημειώνεται πως ένας ακόμη ηθοποιός είχε κατηγορηθεί για παρόμοιας φύσεως αδικήματα, ωστόσο η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Ο κ. Σπυρόπουλος, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισε προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος του τρίτου ηθοποιού.

Το αδίκημα για το οποίο ασκήθηκε η δίωξη φέρεται να έχει τελεστεί το έτος 2020. Ο φάκελος της εν λόγω υπόθεσης διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας που προηγήθηκε ο εισαγγελέας κάλεσε τον ελεγχόμενο ηθοποιό σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ηθοποιός με τις εξηγήσεις που έδωσε στον εισαγγελέα αρνήθηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη. Φέρεται να υποστήριξε πως για ό,τι έγινε υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο κατηγορούμενος ηθοποιός θα κληθεί σε απολογία.

Την ίδια ώρα, προσδιορίστηκε και η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo. Στις 12 Ιανουαρίου 2022, στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο προπονητής της ιστιοπλοϊας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και τα βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας με τα οποία οι δικαστές θα αποφαίνονται για την παραπομπή ή μη σε δίκη για τους ήδη προφυλακισμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη.

Αν σου άρεσε κάνε