Θωμαϊδης για Β. Ελλάδα: Κορύφωση της πανδημίας η οποία θα κρατήσει κάμποσες εβδομάδες

Θωμαϊδης για Β. Ελλάδα: Κορύφωση της πανδημίας η οποία θα κρατήσει κάμποσες εβδομάδες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:49 Δημιουργία 18/10/21, 10:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην έως τώρα πορεία της πανδημίας στη Β. Ελλάδα, αναφέρθηκε ο καθηγητής Aναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, κάνοντας παράλληλα «πρόβλεψη» για το πώς αναμένεται να εξελιχθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Νομίζω αυτή τη στιγμή η Βόρεια Ελλάδα προσεγγίζει μια κορύφωση, η οποία θα κρατήσει κάμποσες εβδομάδες», εκτίμησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής αι εχουν αυτή τη στιγμή χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Όπως είπε «το επόμενο διάστημα και αυτές οι περιοχές θα μπουν μέσα».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στην επικράτεια υπάρχουν περιοχές με υψηλό ιικο φορτίο όπως είναι η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα.

«Υπάρχουν περιοχές που δεν εχουν εμβολιαστική κάλυψη, ειναι πολύ χαμηλή και εκεί ειναι αναμενόμενη η αύξηση», απάντησε στην ερώτηση αν θα παρατηρηθεί έξαρση το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Θωμαϊδης τόνισε ότι «είναι πιθανό σε περιοχές που δεν έχουμε εμβολιαστική κάλυψη να ζήσουμε έναν δύσκολο χειμώνα όπως ήταν πέρσι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος».

Παρατηρώντας τα λύματα, επισήμανε ο καθηγητής ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση όλο το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα υπάρχει μια μικρή αύξηση στην Αττική αλλά μη στατιστικά σημαντική.

Στην Αττική που υπάρχει καλή εμβολιαστική κάλυψη θα πάμε πιο ομαλά, συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε