Βασιλακόπουλος: Με πειθώ,υποχρεωτικότητα και μεγάλους περιορισμούς η αύξηση των εμβολιασμών

Βασιλακόπουλος: Με πειθώ,υποχρεωτικότητα και μεγάλους περιορισμούς η αύξηση των εμβολιασμών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:15 Δημιουργία 18/10/21, 10:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, μίλησε μεταξύ άλλων ο πνευμονολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Βασιλακόπουλος αναφερόμενος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, είπε πως «ο εμβολιασμός αυξάνεται με την πειθώ, με την υποχρεωτικότητα και με μεγάλους περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους έτσι ώστε να μην μπορεί ο άλλος να παραμένει εύκολα ανεμβολίαστος και να πάει να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

Με αφορμή τους θανάτους τριών νέων ανθρώπων το τελευταίο 24ωρο, ο καθηγητής τόνισε ότι «το να αφήνουμε την ατομική ελευθερία στον καθένα έχει και ένα όριο. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα έχουμε 115 νεκρούς από 18 -35 και 3 παιδιά που πέθαναν. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να αυξηθούν τα εμβόλια».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, μεγαλύτερη προσοχή στα μέτρα προστασίας πρέπει να επιδείξουν οι ήδη εμβολιασμένοι μεγαλύτερης ηλικίας σε σχέση με τους νέους. «Έχουν περάσει τουλάχιστον έξι μήνες και έχει φανεί ότι τα εμβόλια χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, κυρίως για την ήπια νόσο, και για την πιθανότητα να μεταδώσεις τη νόσο στο εξάμηνο ή το οκτάμηνο. Εκεί χρειάζεται να κάνεις την τρίτη δόση».

«Κανείς δεν θα πάθει τίποτε», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η εφαρμογή των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού απαιτεί αυστηρότερους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Αν σου άρεσε κάνε