Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Η επόμενη ημέρα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Η επόμενη ημέρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:29 Δημιουργία 16/10/21, 11:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έντονο είναι το αποτύπωμα του «Μπάλλου» σε όλη τη χώρα, με την καταγραφή των ζημιών να δείχνει τις μεγάλες καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι σφοδρές βροχοπτώσεις.

Πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε περιοχές των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, «στην περιοχή του Καινούργιου στο Αγρίνιο υπερχείλισαν δύο ρέματα, ενώ αντίστοιχα προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται στις περιοχές Κάτω Τραγάνα, Παραβόλα, Μυρτιά, Χρυσοβίτσα, Κάτω Κεράσοβο, Αγγελόκαστρο, Σχίνος και Ζευγράκι».

Όσον αφορά στο Μεσολόγγι, η αντιπεριφερειάρχης είπε πως «υπερχείλισε το ρέμα Αγριλιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες».

Επίσης, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε η Μαρία Σαλμά, «ήταν μεγάλος ο όγκος του νερού που έπεσε στις περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, ενώ όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα».

Ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων καλούνται να είναι οι και οδηγοί που κινούνται σε ορισμένα σημεία της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, διακοπές κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων υπάρχουν στην επαρχιακή οδό Λαγκαδικίων-Σχολαρίου, στο ύψος του 3ου χιλιόμετρου λόγω υπερχείλισης χειμάρρου, στο 1ο χιλιόμετρο Λαγκαδά - Ηρακλείου και στο 1ο χιλιόμετρο αγροτικής ασφαλτοστρωμένης οδού Λαγκαδά - Ασσήρου.

Με μένος φαίνεται να χτύπησε ο «Μπάλλος» και την Κέρκυρα, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και αφήνοντας πίσω εικόνες αποκάλυψης. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ εκατοντάδες πολίτες τηλεφώνησαν την πυροσβεστική για βοήθεια. Στην μάχη επιστρατεύτηκε ακόμα και Super Puma που περισυνέλεξε πολίτες που είχαν ανέβει στις ταράτσες για να σωθούν.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, οι οποίοι παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Πυροσβέστες και άντρες της ΕΜΑΚ μπαίνουν μέσα στο νερό που ξεπερνάει το ένα μέτρο. Άνθρωποι καλούν σε βοήθεια. Όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην κινδυνεύσει κανείς. Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμοί είναι συνεχείς.

Καταστροφές σημειώθηκαν και στην Ηλεία, ενώ σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε ο Έβρος.

Αν σου άρεσε κάνε