Εύβοια: Σηκώνονται drone και ελικόπτερο για τον αγνοούμενο βοσκό - Σε «εγρήγορση» οι Αρχές υπό τη σκιά του «Μπάλλου»

Εύβοια: Σηκώνονται drone και ελικόπτερο για τον αγνοούμενο βοσκό - Σε «εγρήγορση» οι Αρχές υπό τη σκιά του «Μπάλλου»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:47 Δημιουργία 15/10/21, 07:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ώρες αγωνίες ζουν από χθες οι κάτοικοι της Εύβοιας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μπάλλος», καθώς μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, ζουν υπό το φόβο μιας ακόμα πλημμύρας, όπως αυτής του περσινού καλοκαιριού.

Ήδη από τα ξημερώματα της Παρασκευής, Πυροσβεστική αλλά και εθελοντές διασώστες της Sar 312, έχουν οργανώσει επιχείρηση εντοπισμού, 69χρονου βοσκού, από το χωριό Στουπαίοι του δήμου Καρύστου, στη Νότια Εύβοια.

Ο ίδιος σε επικοινωνία, τους περιέγραψε πως βρισκόταν σε ένα βοσκοτόπι και ότι είναι κυκλωμένος από χείμαρρο που έχει φουσκώσει.

Ωστόσο, άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες. Το πρωί οι 20 πυροσβέστες με τα επτά οχήματα που ήδη επιχειρούσαν, ενισχύθηκαν με ένα ελικόπτερο και ένα drone, καθώς και μία ορειβατική ομάδα τεσσάρων ατόμων της 7ης ΕΜΑΚ.

Συνδρομή στις έρευνες παρέχουν το Λιμενικό Σώμα και πολλοί εθελοντές.

Παράλληλα, δίπλα σε ρυάκια, χειμάρρους και ποταμούς και σε γέφυρες, ξενύχτησαν τα δεκάδες πληρώματα της πυροσβεστικής και οι χειριστές των χωματουργικών μηχανημάτων στην βόρεια Εύβοια που ήταν σε ετοιμότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας να παρέμβουν, για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες πλημμύρες.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρέχει ακατάπαυστα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν εντοπιστεί κρίσιμα θέματα. Οι περιπολίες συνεχίζονται, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα.

Η υπερχείλιση ποταμού στα Νέα Στύρα, η διακοπή της κυκλοφορίας στο δρόμο που οδηγεί στην περιοχή, τα 8 πλημμυρισμένα σπίτια και ο απεγκλωβισμός των οικογενειών που είδαν τα νερά να μπαίνουν στα σπίτια τους, είναι τα καθοριστικά σημεία που όλη τη νύχτα έκαναν έντονη την αγωνία.

Από νωρίς το απόγευμα της χθεσινής μέρας ήταν συνεχείς οι συσκέψεις για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και με τη συμμετοχή του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιου για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστου Τριαντόπουλου, αλλά και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι της περιοχής και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης και είχε σαν αντικείμενο τον συντονισμό των δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν την πιθανή εκδήλωση του φαινομένου.

Τις τελευταίες ώρες στη Βόρεια Εύβοια εντείνονται περισσότερο οι βροχοπτώσεις και συγχρόνως η ετοιμότητα από την πλευρά των αρχών. Στη Νότια Εύβοια, όμως, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν οικογένειες και να τις μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο καθώς τα νερά πλημμύρισαν πάνω από 8 σπίτια. Την ίδια στιγμή στην παραλιακή ζώνη του πρώην Δήμου Στυρέων εντοπίζονται αρκετές ζημιές σε υποδομές καθώς κυρίως η άσφαλτος της παραλιακής ζώνης έχει υποχωρήσει.

Τέλος όπως αποφασίστηκε από χθες για προληπτικούς λόγους να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε όλη την Εύβοια.

Στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Βοιωτία και την Φθιώτιδα βρέχει συνεχώς, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλος» έχει επισκεφθεί αρκετές από τις περιοχές, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν εντοπιστεί προβλήματα.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διανύουμε κρίσιμο 48ωρο και η ετοιμότητα θα συνεχιστεί σε όλους τους νομούς μέχρι την Κυριακή.

Αν σου άρεσε κάνε