«Ποτάμια» οι δρόμοι σε Αττική και Θεσσαλονίκη

«Ποτάμια» οι δρόμοι σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:40 Δημιουργία 14/10/21, 14:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Πνίγεται» η Αττική από το σφοδρό «κύμα» κακοκαιρίας που χτυπά όλη τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με την Πυροσβεστική να έχει δεχτεί τουλάχιστον 90 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

Μάλιστα, ζημιές παρουσιάστηκαν και Μέγαρο της Βουλής, καθώς μικρή ποσότητα νερού έπεσε στο εσωτερικό περιστύλιο, στον χώρο της έκθεσης για τα 200 χρόνια από το 1821, ενώ θραύσμα μαρμάρου έπεσε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, δίπλα από την είσοδο επί της οδού Αμαλίας.

Νωρίτερα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Παράλληλα, λόγω συσσώρευσης υδάτων κλειστή για την κυκλοφορία παραμένει η Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος της Διχάλας, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στην παλαιά παραλιακή και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Θησεώς έως τη Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Μοσχάτο.

Αυτή την ώρα παρατηρούνται έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα, στην Αλεξάνδρας και στην Κηφισίας στα δύο ρεύματα.

Στην Υμηττού στο Παγκράτι οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ρυάκια.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς του πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, παρουσιάστηκε βλάβη σε υποσταθμό στο Παγκράτι, με αποτέλεσμα κομμάτι της περιοχής να παραμένει χωρίς ρεύμα.

Επιπλέον παρουσιάστηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και άλλων περιοχών, σε μικρότερη κλίμακα, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη οι δρόμοι θυμίζουν ποτάμια και τα ορμητικά νερά «σκεπάζουν» ακόμη και ρόδες σταθμευμένων οχημάτων, ωστόσο, έως τώρα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, πάρα μόνο ορισμένες πτώσεις δέντρων στο κέντρο και μια στον δήμο Βόλβης.

Το ύψος της βροχής άγγιξε σύμφωνα με το thesstoday.gr τα 25 χιλιοστά του νερού, αριθμός που ξεπέρασε μέσα σε λίγες ώρες τη μισή βροχόπτωση του Σεπτεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε