Αθ. Λινού: Η επικοινωνία της υγείας είναι επιστήμη που δεν αξιοποιήσαμε

Αθ. Λινού: Η επικοινωνία της υγείας είναι επιστήμη που δεν αξιοποιήσαμε

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:16 Δημιουργία 13/10/21, 09:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην πορεία της πανδημίας και την εμβολιαστική διαδικασία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Λινού τοποθετήθηκε για την κριτική που άσκησε ο καθητητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας σε όσους διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες».

«Συμφωνώ με τον κ. Τσιόρδα, οι επιστήμονες πρέπει να κάνουν ανακοινώσεις σύμφωνα με τις έρευνες» είπε η κυρία Λινού, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα και με βάση αυτά να μιλούν οι επιστήμονες».

Η κ. Λινού εξέφρασε την ανησυχία της και για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, η οποία όπως είπε η «επικοινωνία της υγείας είναι επιστήμη και αυτή η επιστήμη δεν αξιοποιήθηκε στην Ελλάδα. Αυτή η επιστήμη δεν αξιοποιήθηκε στην Ελλάδα και δεν μελετήθηκαν οι άνθρωποι που αρνούνται και γιατί συμβαίνει αυτό».

Όπως ανέφερε, δεν υπήρξε κάποια μελέτη για το ποιος και πώς θα μπορούσε να τους πείσει. «Οπότε ουσιαστικά, κινούμαστε αρκετά στα τυφλά και προσπαθεί ο καθένας να συνεισφέρει όπως μπορεί», συμπλήρωσε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, ενώ για τις κινητές μονάδες εμβολιασμού, σημείωσε πως «δεν ξέρω αν αυτοί που πηγαίνουν είναι έμπειροι στο να πείθουν ανθρώπους, διότι μπορεί να είναι εξαιρετικοί στο να κάνουν το εμβόλιο και στο να οργανώσουν την καμπάνια, αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει έστω ένας επικοινωνιολόγος υγείας σε αυτή την ομάδα». Τόνισε μάλιστα πως «υπάρχει τεράστια σύγχυση και αντί να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο, θα πρέπει να συμφωνήσουμε για το ποια είναι τα βασικά μηνύματα και με ποιον τρόπο θα γλυκάνουμε και θα πείσουμε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Αν σου άρεσε κάνε