Το 69% των ενηλίκων διπλά εμβολιασμένο, 120.000 και με τρίτη δόση

Το 69% των ενηλίκων διπλά εμβολιασμένο, 120.000 και με τρίτη δόση

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:45 Δημιουργία 11/10/21, 18:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το 69% του ενήλικου πληθυσμού είναι διπλά εμβολιασμένο στη χώρα μας, την ώρα που 120.000 πολίτες έχουν ήδη οπλιστεί και με την αναμνηστική δόση, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας για την πορεία εμβολιασμών και πανδημίας.

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 12.420.000 εμβολιασμοί στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 62% του γενικού πληθυσμού και 71% του ενήλικου πληθυσμού, ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 59% του γενικού πληθυσμού και το 69% του ενήλικου πληθυσμού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι άνοιξε χθες η πλατφόρμα για την 3η δόση για άτομα άνω των 50 ετών και για πολίτες με υποκείμενα νοσήματα Α και Β, ενημερώνοντας ότι 120.000 πολίτες έχουν κάνει την 3η δόση και 50.000 έχουν κλείσει ραντεβού.

Ανέφερε, επίσης, ότι από την Τρίτη συνεργεία του ΕΟΔΥ με κινητές μονάδες εμβολιασμού θα μεταβούν σε χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς, της Ξάνθης, της Δράμας, της Πέλλας, της Φλώρινας και των Σερρών.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας των Πανεπιστημίων, σημειώνοντας ότι «όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού καθηγητών και φοιτητών».

«Η 3η δόση χορηγείται για ενίσχυση και μακρύτερη διάρκεια προστασίας», τόνισε και σημείωσε ότι όσοι έχουν λάβει την 3η δόση «έχουν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο νόσησης σε σχέση με τα άτομα που έλαβαν 2 δόσεις».

Προειδοποίησε ότι «το long covid έχει μεγάλη διάρκεια ζωής», για να υπογραμμίσει ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος αποτροπής.

Αν σου άρεσε κάνε