«Καμπανάκι» για 600.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

«Καμπανάκι» για 600.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:35 Δημιουργία 11/10/21, 08:32
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σχεδόν 600.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος σημείωσε ότι τα εμβολιασμένα άτομα έχουν 29 φορές μικρότερη πιθανότητα νοσηλείας, αν κολλήσουν κορονοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Κυριακή κι αναφερόμενος στο νέο καθεστώς ελευθερίας των εμβολιασμένων, ο ίδιος τόνισε ότι θα προτιμούσε αυτό να είχε γίνει ένα μήνα μετά, ώστε να έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, για να περιοριζόταν ακόμα περισσότερο ο κίνδυνος μετάδοσης.

Επεσήμανε, πάντως, πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις συναθροίσεις μεταξύ εμβολιασμένων, αλλά στο αν νοσήσει κάποιος εμβολιασμένος και μεταφέρει τον κορονοιό σε σπίτι, που μπορεί να συζεί με ανεμβολίαστους ηλικιωμένους γονείς, καθώς περίπου 600.000 άτομα άνω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστα και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Σημείωσε ότι η πλειοψηφία των νεκρών στην χώρα μας λόγω της πανδημίας είναι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών. «Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, εκτίμησε ότι η άρση των απαγορεύσεων δεν θα έχει μεγάλες επιπτώσεις.

Για τον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμών και τον τοίχο ανοσίας με βάση αυτόν, ο κ. Μόσιαλος, εξήγησε πως δεν θα φτάσουμε σε τοίχος ανοσίας με την παραλλαγή δέλτα. Τόνισε πως το θέμα είναι να ελέγχουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο την πανδημία έτσι ώστε να περιοριστεί η επίπτωση του ιού σε πολύ χαμηλά επίπεδα από εδώ και εμπρός.

«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό για πάρα πολλά χρόνια με την σημερινή του μορφή μέχρι να εξασθενήσει και να μην το θεωρούμε τόσο σοβαρό» είπε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε