ΕΥΑΘ: Έως αρχές 2022 η ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη

ΕΥΑΘ: Έως αρχές 2022 η ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:44 Δημιουργία 05/10/21, 14:42
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το αργότερο στις αρχές του επόμενου χρόνου, πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αναβάθμισης του αποχετευτικού δικτύου που πραγματοποιούν συνεργεία της ΕΥΑΘ ΑΕ επί της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνολικά οι εργασίες στην παραλιακή ζώνη της πόλης θα διαρκέσουν μέχρι τον Μάιο του 2022.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τις εργασίες που γίνονται επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου για την κατασκευή συλλεκτήριου αποχετευτικού αγωγού 1.330 μ., που θα εκτείνεται από το αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ στο παλιό «Interni», προς την Έντισον και την 28ης Οκτωβρίου ανατολικά.

Μέχρι σήμερα, όπως επισημαίνει η εταιρεία, έχουν κατασκευαστεί 330 από τα 560 μέτρα αγωγού με κατεύθυνση προς την 28ης Οκτωβρίου, όπως και σειρά μικρότερων κάθετων στην παραλιακή αγωγών, στην περιοχή από την οδό Έντισον και προς τα ανατολικά.

Με την ολοκλήρωση του έργου «θα καταργηθεί η λειτουργία τριών παλιών αντλιοστασίων στην παραλιακή ζώνη (στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, στο παλιό "Interni" και στο Πάρκο των Σκύλων), αναβαθμίζοντας την περιοχή και μειώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της λειτουργίας των δικτύων αποχέτευσης μετά από πολλά χρόνια», υπογραμμίζει η ΕΥΑΘ ΑΕ.

Προσθέτει δε, ότι στο πλαίσιο του ίδιου έργου, κατά τμήματα ακριβώς δίπλα από τον νέο αγωγό και στο ίδιο σκάμμα με αυτόν, κατασκευάζεται και αγωγός αποχέτευσης ομβρίων, συνολικού μήκους 210 μέτρων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επισημαίνεται ότι τα προαναφερόμενα έργα αποτελούν μέρος μιας σειράς πρότζεκτ που έχει προγραμματίσει η εταιρεία για την αναβάθμιση του αποχετευτικού δικτύου της Θεσσαλονίκης στην παραλιακή ζώνη, από το λιμάνι μέχρι και το Αγγελοχώρι, συνολικού προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ.


Αν σου άρεσε κάνε