Ν. Θωμαϊδης: Κορύφωση της πανδημίας τον Οκτώβριο με 3.500 κρούσματα ημερησίως

Ν. Θωμαϊδης: Κορύφωση της πανδημίας τον Οκτώβριο με 3.500 κρούσματα ημερησίως

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:23 Δημιουργία 27/09/21, 08:05
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αναφέρθηκαν ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

Χωρίς πρόβλημα φαίνεται να να έγινε η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα, σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Τζανάκης, ενώ όπως συμπλήρωσε, «υποθέσαμε πως η χαλαρότητα των διακοπών αυτών των ανθρώπων υποκαταστάθηκε από μία επιτηρούμενη κανονικότητα η οποία δεν προσέδωσε πρόβλημα στην πανδημία» -κάτι που είδαμε και όπως ο ίδιος επισήμανε και στα κρούσματα τα οποία από 3.000 ημερησίως έχουν πέσει στα 2.000.

Όπως προέβλεψε ο κ. Τζανάκης, αναμένεται περαιτέρω σταθεροποίηση, η οποία θα συνεχίσει τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες και αυτή είναι πολύ αισιόδοξη εάν επιβεβαιωθεί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως οδεύαμε προς μείωση, όσον αφορά στα κρούσματα, ωστόσο αυτή έχει ανακοπεί και παρατηρείται μία σταθεροποίηση, αλλά με 200.000 και 150.000 τεστ την ημέρα. Αυτή η σταθεροποίηση είναι πολύ σημαντική είπε γιατί θα δείξει πως η συμβολή των σχολείων στην επιδημιολογική εικόνα δεν θα είναι πολύ μεγάλη.

Με τη σειρά του, ο κ. Θωμαΐδης, σημείωσε πως παρατηρώντας τα λύματα όλο το προηγούμενο διάστημα προβλεπόταν μείωση στα κρούσματα, ωστόσο δυστυχώς αυτή την εβδομάδα παρατηρείται μία συνεχής αύξηση του ιικού φορτίου, η οποία θα είναι πιο πάνω από το 30%.

Ποοτικοποιώντας την αύξηση αυτή, ο κ. Θωμαΐδης μίλησε για 500 με 550 κρούσματα επιπλέον ειδικά στην Αττική.

Όπως είπε, το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα κορυφωθεί τον Οκτώβριο με 3.500 κρούσματα ημερησίως παρά τη σταθεροποίηση που δείχνουν τα νούμερα. Παράλληλα προέβλεψε ότι στο τέλος του Οκτώβρη θα έρθει το 5ο κύμα της πανδημίας.

Αν σου άρεσε κάνε