Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Αποτροπιασμός από τις δηλώσεις του θείου του δράστη «Δεν είστε όλες θύματα»

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Αποτροπιασμός από τις δηλώσεις του θείου του δράστη «Δεν είστε όλες θύματα»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:15 Δημιουργία 24/09/21, 14:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σοκ και έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα όσα δήλωσε το πρωί της Παρασκευής, ο θείος του 40χρονου δολοφόνου της άτυχης, 32χρονης Ντόρας.

Μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, ο θείος του δολοφόνου κατηγόρησε τα Μέσα Ενημέρωσης ότι παρουσιάζουν μία κακή εικόνα για τον ανιψιό του ενώ τόνισε πως «ορισμένες πράξεις των γυναικών οδηγούν τους συντρόφους τους σε ακραίες συμπεριφορές».



Όπως χαρακτηριστικά είπε, «παρουσιάζετε τις γυναίκες όλες σαν θύματα, δεν είστε όλες θύματα, υπάρχετε κι εσείς με αγγελική μορφή». «Δεν είναι το τέρας που παρουσιάζετε», είπε για τον ανιψιό του και συμπλήρωσε πως «η καθεμία από εσάς θα πρέπει να σέβεται αυτό που ο καθένας μας σας προσφέρει».

«Το παιδί δεν είναι το τέρας που παρουσιάζετε. Αυτή είναι η ένστασή μου. Έχετε μπλέξει πολλές ειδήσεις σε μία. Ήταν ένας άνθρωπος, ερωτευμένος, παθιασμένος με την κοπέλα του, όπως είναι ο καθένας μας με τη σχέση του και καλά κάνει, γιατί έτσι πρέπει να είσαι», είπε.

Σε ανάλογες δηλώσεις, ο πατέρας του δράστη ανέφερε πως το παιδί του ό,τι έκανε, το έκανε για την μεγάλη αγάπη που έτρεφε προς την 31χρονη: «Το γνωρίζω πολύ καλά ότι έγινε ο φόνος και από τη στιγμή που το παιδί μου αυτοκτόνησε, έχετε καταλάβει τι έχει συμβεί στην οικογένειά μου; Όλα αυτά που λένε είναι αερολογίες. Έχω τον πόνο μου αυτή τη στιγμή, έχασα τον γιο μου. Δεν μπορώ να μιλήσω και να πω το ο,τιδήποτε αυτή τη στιγμή. Αυτό που έκανε το ξέρει η ψυχούλα του και μόνο. Από τη στιγμή που δεν έχεις παιδιά, δεν έχεις νιώσει τον πόνο του παιδιού σου και δεν έχει μείνει το παιδί σου τυφλό για δύο χρόνια. Τον πυροβόλησαν στο κυνήγι και δεν ξέρεις τι πέρασε μετά με τη γυναίκα του. Ο γιος μου το έκανε από τη μεγάλη του αγάπη».

Ενδιαφέρον είχαν ωστόσο και οι δηλώσεις της μητέρας του δράστη, η οποία επέλεξε να σχολιάσει τις λάθος επιλογές του γιού της, «λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του».

«Έγινε το γεγονός; … Τελείωσε. Έφυγε το παιδί μου; Ήταν και οι δύο δυναμικοί. Δεν ρίχνω βάρος σε κανέναν. Κι ο γιος μου έκανε απλά λάθος επιλογές. Κι ήταν πολύ ευαίσθητος. Έμπλεξε με λάθος πρόσωπα. Δεν κατηγορώ καμία, καμία δεν κατηγορώ. Καμία. Η κάθε μία κατά τη δύναμή της. Το παιδί μου έμπλεξε με λάθος άτομα. Το παιδί μου είναι καλό. Έμπλεξε λάθος. Απλά», είπε η μητέρα του 42χρονουδολοφόνουκαι αυτόχειρα, που δίνει τη δική της εκδοχή για τη σχέση που διατηρούσε το ζευγάρι.

«Είχαν ένα κακό. Ένα κακό… και οι δύο έψαχναν… δεν ξέρω… εκείνη έκανε την αρχή, ακολούθησε και ο δικός μου… Έψαχνε το παρελθόν ο ένας του άλλου… και με ποιους, και με πόσους και με τι και μ’ αυτό… Χαζομάρες… Κι εκείνος είχε… την αγαπούσε κι ήθελε να την κρατήσει. Μου λέει ‘μαμά, όλα διορθώνονται’. Του λέω ‘δεν βελτιώνονται οι άνθρωποι…’ … ’Ναι, αλλά ρε μάνα, την αγαπάω’. Κι εκείνη μια μέρα έφυγε. Κατέβασε τις κουρτίνες, κατέβασε… πήρε τα σεντόνια, πήρε τις πετσέτες, ό,τι είχε φέρει μέσα στο σπίτι. Τέσσερις η ώρα το πρωί έφυγε. Κι 7 του μήνα, παραμονή στο γενέθλιο της Παναγίας, ξαναγύρισε η Ντόρα. Της λέω ‘αγάπη μου, κοριτσάκι μου, δεν ανοίγουμε τη πόρτα και φεύγουμε, δεν παραιτούμαστε έτσι’. Οκτώ φορές είχε φύγει και κοπάναγε τις πόρτες».

Αν σου άρεσε κάνε