«Καμπανάκι» Γκάγκα - Παπαευαγγέλου για την Βόρειο Ελλάδα

«Καμπανάκι» Γκάγκα - Παπαευαγγέλου για την Βόρειο Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:26 Δημιουργία 23/09/21, 18:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει», τόνισε εμφατικά η αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. «Σαφώς καλύτερα πάνε τα πράγματα με τον εμβολιασμό», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι «οι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα ανεμβολίαστοι».

Η κ. Γκαγκά έκρουσε το «καμπανάκι του κινδύνου για την Βόρειο Ελλάδα», σημειώνοντας ότι «θέλουμε πάση θυσία να αποφύγουμε όσα συνέβησαν πέρυσι».

«Υπάρχει αυξητική τάση στην Θεσσαλονίκη και σε όλη τη Β. Ελλάδα, που κυμαίνεται από 11% έως 36%», είπε η αναπληρώτρια υπουργός, δίνοντας τη σκυτάλη στην καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει αύξηση στο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ μίλησε για μεγάλη αύξηση στην Βόρειο Ελλάδα, ακόμα και για διπλασιασμό των νέων κρουσμάτων στην Ξάνθη. «Οι εισαγωγές στη Βόρειο Ελλάδα είναι περισσότερες από τα εξιτήρια», πρόσθεσε.

«Η πανδημία εμφανίζει σταθεροποίηση. Η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι 34 έτη και 20.000 τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια», είπε και τόνισε: «Επικρατεί η ενδοοικογενειακή μετάδοση και η μετάδοση στις εκδηλώσεις. Μικρότερη είναι η διασπορά στους εργασιακούς χώρους».

Μίλησε για «πανδημία των ανεμβολίαστων», σημειώνοντας ότι η Μετάλλαξη Δέλταχτυπάει και νεότερες ηλικίες.

Επ’ αυτού επισήμανε ότι καταγράφηκαν 3.599 κρούσματα στις ηλικίες 4-18 ετών, ήταν δηλαδή το 24% των νέων μολύνσεων. Πρόσθεσε δε ότι περίπου 160.000 παιδιά ηλικίας 12-17 ετών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση.

Αν σου άρεσε κάνε