Ρόδος: Η ζήλια, ο χωρισμός και το «καρτέρι» θανάτου - Τι λέει η οικογένεια της 32χρονης Δώρας

Ρόδος: Η ζήλια, ο χωρισμός και το «καρτέρι» θανάτου - Τι λέει η οικογένεια της 32χρονης Δώρας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:57 Δημιουργία 23/09/21, 09:05
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ακόμα μια γυναικοκτονία καταγράφηκε στη χώρα μας, το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Ρόδο, με θύμα 32χρονη εκπαιδευτικό.

Θύμα της δολοφονίας, η άτυχη καθηγήτρια Αγγλικών και ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου, η Δώρα Ζ., η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες, δέχθηκε τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς με κυνηγετική καραμπίνα, από τον πρώην της σύντροφό της, ενώ έβγαινε απ'το αυτοκίνητό της.

«Είναι εκπαιδευτικός. Είναι από τη Ρόδο. Είναι το σπίτι της εκεί που έγινε το συμβάν, έμενε μόνη της. Ακούστηκε ότι είχε σχέση με έναν 2 μήνες. Ροδίτης πρέπει να είναι και ο δράστης, έχει ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί, νομίζαμε ότι έσκασε κάποιο λάστιχο, βγήκαμε έξω, άρχισε να μαζεύεται κόσμος… Πέρασε ένα αυτοκίνητο και πυροβόλησε μια κοπέλα που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Την είδαμε νεκρή, αιμόρφυτη… Το ασθενοφόρο ήρθε μέσα σε 3 λεπτά, αλλά ήταν αργά», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Λίγη ώρα αργότερα, η ΕΛ.ΑΣ δέχθηκε ακόμα μια κλήση για πυροβολισμό. Όπως αποδείχθηκε, ο δράστης είχε βάλει τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα, ενώ είχε αφήσει πίσω του σημείωμα στο οποίο ανέφερε πως η ζωή του δε θα είχε νόημα χωρίς την άτυχη 32χρονη.

Συγκλονιστικές είναι ωστόσο και οι αποκαλύψεις της οικογένειας της Δώρας, με τους γονείς και την αδερφή της 32χρονης να κάνουν λόγο για σκηνές ζηλοτυπίας, περιορισμό, αλλά και την απόφαση του θύματος να διακόψει την εν λόγω σχέση, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία.

Ο 40χρονος, διαζευγμένος και πατέρας ενός παιδιού, φαίνεται να ασκούσε πίεση στο θύμα, με αποτέλεσμα μετά από 9μηνη σχέση και συγκατοίκηση μόλις 2 μηνών, η Δώρα να εκμυστηρευτεί στη μητέρα της πως σκόπευε να χωρίσει.

«Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλη της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ», ανέφερε η μητέρα.

«Μαμά αποφάσισα να χωρίσω. Της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει». Ο δράστης ζήλευε αφόρητα το θύμα. «Της έλεγε δεν θα βγεις έξω. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει»,

«Κάποια στιγμή μου λέει 'μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες'. Μου έλεγε 'έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου'. Ο κύριος την ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Αύγουστο πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο, και έδειξε άλλον εαυτό» συνεχίζει.

Η συμπεριφορά του δράστη ήταν απαράδεκτη. Μεταξύ άλλων έλεγε στο θύμα «δεν θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι». «Μια μέρα» συνέχισε η μητέρα του θύματος, «με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει ‘’μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω’’. Και μετά του λέει ‘’τα είπα και στην μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω δεν μιλάω’’».

«Δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί. Αλλά φοβόμουνα για το κορίτσι μου» σημείωσε ο κ. Τριαντάφυλλος, πατέρας του θύματος. Η αδερφή του θύματος, είχε κακό προαίσθημα. «Δώρα πρόσεχε, δεν έχω καλό προαίσθημα» συμβούλευσε την αδερφή της μια μέρα πριν την δολοφονία.

Αν σου άρεσε κάνε