«Τρίτη δόση και τελευταία»

«Τρίτη δόση και τελευταία»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:27 Δημιουργία 21/09/21, 10:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Μάλλον θα είναι και η τελευταία» η αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ίδιος δήλωσε ότι η τρίτη δόση χαρακτηρίζεται ως ενισχυτική και παρότι ακόμη είναι νωρίς για να υπάρχει βεβαιότητα, μάλλον θα είναι και η τελευταία που χρειαζόμαστε για να θωρακιστούμε από τον ιό.

Αναφορικά με το τεστ αντισωμάτων, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως δεν θεωρείται αξιόπιστος δείκτης και προφανώς μόνο οφέλη προσφέρει η αναμνηστική δόση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε κατηγορηματικά ότι η τρίτη δόση του εμβολίου δεν είναι υποχρεωτική και η πρόσκληση για εμβολιασμό με αυτήν αποτελεί ισχυρή σύσταση. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει στην πορεία.

Η σχετική πλατφόρμα για την ενισχυτική δόση θα ανοίξει στις 30 Σεπτεμβρίου και όσοι ανήκουν στις ομάδες για τις οποίες υπάρχει σύσταση θα ειδοποιηθούν με sms. Να σημειωθεί ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca θα κάνουν την ενισχυτική δόση με άλλο εμβόλιο MRNA.

Ο εμβολιασμός των παιδιών από παιδιάτρους αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι προσκλήσεις στους παιδιάτρους για να υπογραφεί η σύμβαση και θα καθοριστεί και η αμοιβή τους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ερωτηθείς για όσους έχουν νοσήσει αλλά δεν το έχουν δηλώσει, είπε ότι αυτοί δεν μπορούν να αναγνωριστούν από το σύστημα και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

Σε ό,τι αφορά το τείχος ανοσίας είπε ότι ναι μεν βρισκόμαστε κοντά στο να το χτίσουμε, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη αφού όλα εξαρτώνται από τους ρυθμούς του εμβολιασμού. Τέλος, για τον εμβολιασμό στα παιδιά, ο γ.γ. του υπ. Υγείας ανέφερε πως ήδη έχουν εμβολιαστεί περίπου 150.000 και από τα νέα ραντεβού που κλείνονται καθημερινά, τα περισσότερα προέρχονται από αυτή τη «δεξαμενή».

Αν σου άρεσε κάνε