Ρέθυμνο: Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο

Ρέθυμνο: Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:12 Δημιουργία 02/09/21, 16:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πολύ υψηλός, με βαθμό επικινδυνότητας 4, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ρέθυμνο για αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς, ανακοίνωσε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ρεθύμνης.

Ως εκ τούτου, ζητείται από τους πολίτες να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα επιφυλακής και ετοιμότητας ενώ ταυτόχρονα ενημερώνονται πως προβλέπεται να πνέουν ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες για αυτό χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων και παραμονής και διανυκτέρευσης εκδρομέων καθ' όλη την διάρκεια του 24ώρου στις παρακάτω ευαίσθητες και δασικές περιοχές: «Δήμος Ρεθύμνης: Περιαστικά δάση Ευλιγιά , Προφ.Ηλία και Αγίου Ιωάννη, περιοχή αναδά-σωσης Αρκαδίου. Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ.Ιωάννου, Πηγές Κουρταλιώτη έως και την περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει την λίμνη Πρέβελη (εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας) καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης. Δήμος Μυλοποτάμου: φαράγγι Μαργαριτών». Οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας έναντι των δασικών πυρκαγιών, όπως αυτές βρίσκονται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: www.civilprotection.gr

Στο μεταξύ από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι λόγω της αντιπυρικής περιόδου αλλά και για τη συντήρηση των οδών και την ασφάλεια της κυκλοφορίας των κινουμένων οχημάτων σε αυτές, θα ξεκινήσουν άμεσα εργασίες καθαρισμού τάφρων και πρανών στην επαρχιακή οδό 5 (διασταύρωση Παλαιάς Εθνικής οδού Ρεθύμνου Ηρακλείου - 'Αγιος Κωνσταντίνος - Ρούστικα - Σαϊτούρες).

Αν σου άρεσε κάνε