Μετάλλαξη «Δέλτα» και παιδιά: «Καμπανάκι» για τα σχολεία

Μετάλλαξη «Δέλτα» και παιδιά: «Καμπανάκι» για τα σχολεία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:13 Δημιουργία 30/08/21, 08:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Καμπανάκι» για την υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Δέλτα», ακόμη και στα παιδιά, χτύπησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Θερίζει η μετάλλαξη Δέλτα, δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και νέους», τόνισε η ίδια.

Όπως σημείωσε, ακόμη και τα παιδιά βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο λόγω της Δέλτα, επικαλούμενη μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Παγώνη δήλωσε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται πρωτίστως για την δική τους προστασία και για εκείνη των οικογενειών τους ενώ έκανε έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία:

«Τα παιδιά άνω των 12 πρέπει να εμβολιαστούν, όχι μόνο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, αλλά γιατί η μετάλλαξη Δ είναι πολύ επιθετική και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κάνω έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία.», είπε.

Αναφορικά με το τείχος ανοσίας, η κυρία Παγώνη επισήμανε πως η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμη στο 70%, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται τουλάχιστον 80% προκειμένου να χτιστεί.

«Να γίνει καθολικός ο εμβολιασμός σε άτομα άνω των 50», συμπλήρωσε, διότι όπως είπε, άτομα μεγάλης ηλικίας είναι επικίνδυνο να έχουν προβλήματα εφ’ όρου ζωής λόγω της νόσου.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των υγειονομικών, με την προθεσμία για υποχρεωτικό εμβολιασμό να εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου ανέφερε πως υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι ασθενείς: «Περιμένουμε και κάνουμε υπομονή με τους υγειονομικούς, δεν θα αφήσουμε έτσι τους ασθενείς».

Από την άλλη, η κυρία Παγώνη αποκάλυψε πως τουλάχιστον όσον αφορά τους γιατρούς, το 94% αυτών έχει εμβολιαστεί

Δήλωσε επίσης πως η 3η δόση πρέπει να αρχίσει να χορηγείται ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο-Νοέμβριο, για αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη. «Όσοι εμβολιάστηκαν για παράδειγμα το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να λάβουν την αναμνηστική δόση, αν δεν περάσουν 7-9 μήνες», πρόσθεσε.

«Φυσικά και μπορεί να υπάρξει μετάλλαξη που δεν πιάνει τα εμβόλια», υπογράμμισε αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Μπουρλά.

Αν σου άρεσε κάνε