Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:01 Δημιουργία 27/08/21, 08:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και τις θερμές ώρες της ημέρας σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Παράλληλα, περαιτέρω αύξηση θα παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 32 βαθμούς,
  • στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 35-36 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 34,
  • στη Θεσσαλία από 16 έως 3739,
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 37 βαθμούς και ενδεχομένως σε πολύ τοπικό επίπεδο 38-39 βαθμούς,
  • στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32,
  • στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 35 βαθμούς,
  • στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.
Άνεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Δυτικό ρεύμα με εντάσεις που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 6 μποφόρ αναμένεται στον Κορινθιακό.
Στην Αθήνα
Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στο Σαρωνικό δυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχής κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς.

Αν σου άρεσε κάνε