Αθ. Εξαδάχτυλος: Ανεμβολίαστο το 1/3 του πληθυσμού - «Καμπανάκι» για νέους και 50άρηδες

Αθ. Εξαδάχτυλος: Ανεμβολίαστο το 1/3 του πληθυσμού - «Καμπανάκι» για νέους και 50άρηδες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:35 Δημιουργία 25/08/21, 09:31
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για δύο ομάδες πληθυσμών, 2/3 εμβολιασμένων και 1/3 ανεμβολίαστων, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, χτυπώντας «καμπανάκι» τόσο για τους νέους όσο και για τους άνω των 50 ετών συμπολίτες μας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τετάρτη, ο ίδιος δήλωσε, μόλις το 8% όσων βρίσκονται αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι έχει εμβολιαστεί.

«Την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε έξι άτομα ηλικίας 18-39 ετών, ενώ τώρα 13 ακόμη και ένα παιδί βρίσκονται στην εντατική», επεσήμανε ο κ. Εξαδάχτυλος.

Μάλιστα, ανέφερε πως σύντομα οι επιδημιολογικοί δείκτες θα αρχίσουν να αυξάνονται έκτος κι αν κάτι τους εμποδίσει, όπως ο εμβολιασμός του 1/3 του πληθυσμού που παραμένει ανεμβολίαστο.

Επιπλέον, προειδοποίησε ότι είναι κατ’ επείγουσα ανάγκη ο εμβολιασμός των άνω των 50 καθώς αυτοί πρόκειται να νοσήσουν βαριά κατά το 4ο κύμα».

Όσο για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε πως αποτυπώνουν μια πραγματικότητα στην οποία υπάρχουν δυο ομάδες πληθυσμών, τα 2/3 των εμβολιασμένων και το 1/3 των ανεμβολίαστων.

Τέλος, αναφορικά με τις αντίθετες απόψεις σχετικά με τον εμβολιασμό που εκφράζονται από μέλη της επιστημονικής κοινότητας, σημείωσε το εξής: «Οποιαδήποτε τέτοιου είδους άρνηση για κάποιο γιατρό, σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις που έχει στον τομέα του και καλά θα κάνει για ένα χρονικό διάστημα να αναστείλει την εργασία του, να μελετήσει και να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να λειτουργεί επ΄ωφελεία των ασθενών του»

Αν σου άρεσε κάνε