Έξι νέοι υπέκυψαν στον Covid σε μόλις μία εβδομάδα

Έξι νέοι υπέκυψαν στον Covid σε μόλις μία εβδομάδα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:29 Δημιουργία 22/08/21, 10:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μέσα σε μία εβδομάδα, την περασμένη, έξι νέοι συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι και αυτή η ηλικιακή ομάδα είναι ευάλωτη απέναντι στην Covid, ειδικά τώρα που η μετάλλαξη «Δέλτα» θερίζει.

Την είδηση έδωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο ίδιος, μάλιστα, αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό παιδιών 5 – 12 ετών, τονίζοντας ότι η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία έκανε επίσημη αίτηση στον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) για να χορηγηθεί το εμβόλιο και στα παιδιά αυτών των ηλικιών.

«Καμία παρενέργεια στα εμβόλια, κάνουν μόνο καλό, προστατεύουν το παιδάκι από την έστω μικρή πιθανότητα θανάτου», τόνισε.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «φέτος το καλοκαίρι προσπαθήσαμε να ζήσουμε μια ψευδαίσθηση στην Ελλάδα, ότι μπορούμε να ζήσουμε όπως παλιά, πριν τον κορονοϊό», προσθέτοντας ωστόσο ότι όλα αυτό δεν θα είναι εφικτό, εάν δεν εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες.

«Δυστυχώς χάσαμε έξι νέους την τελευταία εβδομάδα, και αυτή τη στιγμή έχουμε 15 διασωληνωμένους και ένα παιδί. Είχαμε και την προηγούμενη εβδομάδα ένα παιδάκι», είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος επιθυμεί να εμβολιάσει τον 11χρονο γιο του.

Όπως σημείωσε, τρία παιδιά έχουν πεθάνει μέχρι τώρα στην Ελλάδα από κορονοϊό.

«Τα εμβόλια προστατεύουν από τη νοσηλεία στη ΜΕΘ. Μια νοσηλεία περίπου την εβδομάδα έχουμε… Η ΜΕΘ είναι σωτήρια, αλλά είναι μια τραυματική εμπειρία και για τον ενήλικα, και για ένα παιδάκι 10 φορές περισσότερο», υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε