«Καμπανάκι» για νέα υγειονομική βόμβα χωρίς αυστηρότερα πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους

«Καμπανάκι» για νέα υγειονομική βόμβα χωρίς αυστηρότερα πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:15 Δημιουργία 22/08/21, 10:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για έως και 800 διασωληνωμένους μετά τις 20 Σεπτεμβρίου έκανε λόγο ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πανανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο ίδιος τόνισε ότι χρειάζονται δραματικά περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους το χειμώνα, ζητώντας την αναπροσαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτόκολλων.

«Μην απορήσετε εάν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου πιάσουμε και τους 500 και τους 700 και τους 800 διασωληνωμένους» μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, σημείωσε ο ίδιος.

«Εμείς χθες περάσαμε μια τραγική μέρα τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα… Είχα δίλημμα, έναν εφιάλτη, ένα 22 χρονών παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική, δεν είχαμε κρεβάτι, και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ» ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.

«Πήραμε κρεβάτια από άλλες ειδικότητες, κρίσιμες, για να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ανάγκες COVID. Βλέπω ξανά τον εφιάλτη να έρχεται μπροστά μου, όταν από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Νοεμβρίου όλη η Ευρώπη θα έχει πολύ χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες» τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πανανικολάου.

Όπως είπε, «χρειάζονται δραματικά περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους το χειμώνα, δεν πρέπει να συνυπάρχουν ανεμβολίαστοι με εμβολιασμένους και μάλιστα χωρίς τεστ στους κλειστούς χώρους, θα είναι μια καινούρια ωρολογιακή βόμβα. Αν δεν αυστηροποιήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα ζήσουμε μια υγειονομική τραγωδία μετά τις 20 Σεπτεμβρίου - τέλος Νοεμβρίου», προειδοποίησε.

Αν σου άρεσε κάνε