Σταθερό το ιικό φορτίο στα λύματα Αττικής, αυξητικές τάσεις στα Χανιά

Σταθερό το ιικό φορτίο στα λύματα Αττικής, αυξητικές τάσεις στα Χανιά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:07 Δημιουργία 17/08/21, 18:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σταθερό το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Αττικής, αυξητικές μεταβολές σε Χανιά και Ιωάννινα και πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των οκτώ από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα από 9 έως 15 Αυγούστου.

Οι καθαρά πτωτικές τάσεις κυμάνθηκαν από -55% στην Αλεξανδρούπολη έως -72% στο Ρέθυμνο, ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις στο Βόλο (-28%) και στο Ηράκλειο (-25%).

Σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο στον 'Αγιο Νικόλαο (-10%) και στην Περιφέρεια Αττικής (+2%). Αντίθετα, αυξητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν σε δύο από τις δέκα περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα στα Χανιά (+103%) και στα Ιωάννινα (+260%).

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 9-15 Αυγούστου, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις, με μη στατιστικά σημαντική μεταβολή (+2%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 2-08 Αυγούστου.

Λάρισα: Παρατηρήθηκε μείωση (-59%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Βόλος: Παρατηρήθηκε μείωση (-28%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Ηράκλειο: Καταγράφηκε οριακή μείωση (-25%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Το ιικό φορτίο παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Χανιά: Συνεχίσθηκε η τάση αύξησης (+103%), του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων Το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Ρέθυμνο: Καταγράφηκε σχετική μείωση (-72%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων Το ιικό φορτίο παραμένει σε μέτρια προς σχετικά υψηλά επίπεδα.

Άγιος Νικόλαος: Καταγράφηκε οριακή και μη στατιστικά σημαντική μείωση (-10%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Το ιικό φορτίο παραμένει σε μέτρια προς σχετικά υψηλά επίπεδα.

Ξάνθη: Παρατηρήθηκε μείωση (-58%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Αλεξανδρούπολη: Παρατηρήθηκε μείωση (-55%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Ιωάννινα: Το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+260%).

Αν σου άρεσε κάνε