Σε πύρινο κλοιό η χώρα με 118 φωτιές στο 24ωρο!

Σε πύρινο κλοιό η χώρα με 118 φωτιές στο 24ωρο!

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:32 Δημιουργία 04/08/21, 20:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πολυμέτωπη είναι η μάχη με τις φλόγες το τελευταίο 24ωρο κατά τη διάρκεια του οποίου έχουν εκδηλωθεί 118 φωτιές, με τον Νίκο Χαρδαλιά να τονίζει πως οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για τη χώρα μας, ενώ αυτή την ώρα σε πύρινο κλοιό βρίσκονται η βόρεια Εύβοια, η Ηλεία και η Μεσσηνία.

Σε έκτακτη ενημέρωση το βράδυ της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως στις Ροβιές επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 58 οχήματα, ενώ έχουν σταλεί 5 sms από το 112 για εκκένωση οικισμών.

Την ίδια στιγμή, στην Ηλεία εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα 7 πυρκαγιές, ενώ ακολούθησαν συνεχείς εκκενώσεις οικισμών. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε το μέτωπο να περιοριστεί στο Πελόπιο.

Παράλληλα, δασική πυρκαγιά ξέσπασε στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, όπου επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα. Η φωτιά αυτή έχει περιοριστεί.

«Δίνουμε και σήμερα μια τιτάνια μάχη σε πολλαπλά μέτωπα. Σύμμαχός μας το 112. Ένας μεγάλος ακόμη σύμμαχος απεδείχθη το πρόγραμμα Δρυάδες, υπό την Πολιτική Προστασία και διευκόλυναν τη διέλευση των πεζοπόρων κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στην Αρχαία Ολυμπία, έγινε εκτεταμένη συντήρηση του οδικού δικτύου, γεγονός που διευκολύνει τη δράση των πυροσβεστικά», ανέφερε.

Πάντως, και αύριο η μέρα αναμένεται δύσκολη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. «οι επόμενες ημέρες, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πιο δύσκολες», τόνισε, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών και να αποφεύγεται κάθε κίνηση μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε νωρίτερα ότι η χθεσινή ήταν πολύ δύσκολη νύχτα «όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε όλες τις πυρκαγιές που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη στη Λίμνη Ευβοίας, στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας και στην Ανατολική Μάνη», καθώς από το βράδυ σημειώθηκαν 41 νέες ενάρξεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα.

Αν σου άρεσε κάνε