Ενημέρωση Χαρδαλιά για φωτιές: Βοήθεια από Κύπρο και Σουηδία

Ενημέρωση Χαρδαλιά για φωτιές: Βοήθεια από Κύπρο και Σουηδία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:16 Δημιουργία 04/08/21, 13:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην πορεία της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη αλλά και τις εστίες στην υπόλοιπη χώρα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στην περιοχή της Βαρυμπόμπης υπάρχει μόνο ένα ενεργό μέτωπο πλέον, από τα τέσσερα που μαίνονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τα υπόλοιπα τρία βρίσκονται σε ύφεση, με τυχόν αναζωπυρώσεις να αντιμετωπίζονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Ν. Χαρδαλιάς, τόνισε πως στόχος είναι η οριοθέτηση της φωτιάς εντός της ημέρας.

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο είναι ισχυρές. Συνολικά, όπως ενημερώνει το Πυροσβεστικό Σώμα επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Η Τετάρτη ωστόσο, ξημέρωσε με καλύτερους οιωνούς για την κατάσβεση, αφού, κατά την διάρκεια της νύχτας οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών απέδωσαν καρπούς και όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Στην προσπάθεια από το πρώτο φως της μέρας, συμβάλλουν και τα εναέρια μέσα και στόχος, όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι ο περιορισμός και του τελευταίου μετώπου.

Παράλληλα, ο υφυπουργός τόνισε πως από χθες το βράδυ σημειώθηκαν 41 νέες ενάρξεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα.

Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από ο,τιδήποτε άλλο, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πετάει με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πάνω από την καμένη περιοχή της Πάρνηθας για την καταγραφή των ζημιών από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, 12.500 στρέμματα στη Βαρυμπόμπη έχουν καεί, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 18 μερικές, ενώ 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές.

Αν σου άρεσε κάνε