Πανελλαδικές 2021: Δείτε πως αναμένεται να διαμορφωθούν οι βάσεις

Πανελλαδικές 2021: Δείτε πως αναμένεται να διαμορφωθούν οι βάσεις

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:49 Δημιουργία 03/08/21, 14:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την επανάληψη και φέτος του φαινομένου που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και θέλει τις βάσεις να διαμορφώνονται με διαφορετικές τάσεις ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο και τη βαθμολογική κλίμακα προβλέπουν για φέτος οι ειδικοί.

Ετσι, παρότι το πρόσημο θα είναι γενικά ανοδικό, μεταξύ των 450 τμημάτων θα υπάρξουν και κάποια των οποίων η βάση θα υποχωρήσει με ανώτατο σημείο τις 700-800 μονάδες, στα τμήματα χωρίς ειδικό μάθημα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο εκπαιδευτικός-αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης, μεταξύ των περιζήτητων σχολών, η Ιατρική Αθηνών εκτιμάται ότι θα κινηθεί ανοδικά στις 18.710 μονάδες (αύξηση κατά 460 μονάδες), η Νομική Αθηνών στις 18.140 (άνοδος κατά 90 μονάδες) και η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ προβλέπεται ότι θα κινηθεί πέριξ των 18.425 μονάδων, με βάση αυξημένη κατά 450 μονάδες σε σχέση με την περυσινή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Στρατηγάκη, τα νέα δεδομένα, λόγω καθιέρωσης ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ), αλλάζουν την εικόνα συγκριτικά με τα περασμένη έτη. Ενδεικτικά, ο αριθμός των εισακτέων είναι ίδιος με πέρυσι, αλλά οι θέσεις περισσότερες για τους υποψηφίους του 90%. Αυτό συμβαίνει γιατί φέτος δεν υπάρχει παλαιό και νέο σύστημα, με αποτέλεσμα οι θέσεις για τους υποψηφίους από το γενικό λύκειο να είναι περίπου 10% περισσότερες, γεγονός που θα επηρεάσει τη διαμόρφωση των βάσεων.

Αν σου άρεσε κάνε