Π. Φιλιππίδης: Σε καραντίνα και άσχημη ψυχολογική κατάσταση στις φυλακές Τριπόλεως

Π. Φιλιππίδης: Σε καραντίνα και άσχημη ψυχολογική κατάσταση στις φυλακές Τριπόλεως

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:42 Δημιουργία 29/07/21, 09:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στις φυλακές Τριπόλεως μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο γνωστός κωμικός ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης, μετά από σχετική απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως, οι οποίες τον έκριναν ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων.

Οι δικαστικές αρχές, έκριναν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη ως άνθρωπο που επί σειρά ετών επέδειξε δράση από τη θέση του ισχυρού ενώ επικαλούνται για την απόφασή τους την «μακρά περίοδο δράσης» του κατηγορούμενου, η οποία καταγράφεται από το 2008 έως και το 2014, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως, εφόσον ο καλλιτέχνης επανέλθει στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, είναι πιθανό να επαναλάβει αντίστοιχα αδικήματα, εξ ου και τον έκριναν προφυλακιστέο.

Βάσει των όσων αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να υποστηρίζουν πως ο ίδιος δεν ήθελε να μιλήσει σε κανέναν ενώ, όταν τον ρώτησαν αν είναι καλά, ο κατηγορούμενος ηθοποιός φέρεται να απάντησε:

«Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τις επόμενες 5-7 ημέρες θα μείνει σε καραντίνα σε ειδικό θάλαμο και μετά θα μεταφερθεί κατά πάσα πιθανότητα στον τρίτο θάλαμο των φυλακών, όπου βρίσκεται ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο ιερέας που είχε βιάσει μια 12χρονη, ο καθηγητής μουσικής και ο «δράκος» του Αμαρουσίου.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μετέβη στα δικαστήρια της Ευελπίδων από νωρίς το πρωί της Τρίτης για να απολογηθεί στην 15η τακτική ανακρίτρια, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και το γιό του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το dikastikoreportaz.gr, στο άκουσμα της προφυλάκισης, ο Φιλιππίδης ξέσπασε σε κλάμματα φωνάζοντας «γιατί μου το κάνετε αυτό; Τι έφταιξα; Τι σας έχω κάνει;», ενώ όπως αναφέρεται, η σύζυγός του ξέσπασε και εκείνη σε λυγμούς και φώναζε «μέχρι τέλους μαζί. Θα πεθάνουμε μαζί».

Οι αντιδράσεις

Ωστόσο, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικρατεί ικανοποίηση από την εξέλιξη της υπόθεσης Φιλιππίδη, τα άμεσα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα τηρούν σιγήν ισχύος, με μοναδική εξαίρεση το σύζυγο της Λένας Δροσάκη, επίσης ηθοποιό Αλέξανδρο Μπουρδούμη, ο οποίος θέλησε να εκφραστεί δημοσίως, επιλέγοντας το λιτό αλλά πλούσιο σε συμβολισμούς απόφθεγμα του Πυθαγόρα «Καθώς φαίνεται η Δικαιοσύνη είναι τετράγωνη, σ’ όλα τα μέρη ίση και όμοια»...!

Π. Τσαρούχας σε θύματα: Σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, αποκάλυψε πως μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης Φιλιππίδης ήταν πολλές οι γυναίκες που θέλησαν να επικοινωνήσουν μαζί του προκειμένου να τον ευχαριστήσουν. «Από χθες το απόγευμα δέχομαι τα τηλεφωνήματα των κοριτσιών, όλων των κοριτσιών, που κλαίγοντας ευχαριστούν και λεν ότι μας χρωστάν. Τίποτα δε χρωστάτε. Τίποτα δεν ήταν αυτό που ζήσαμε εμείς τους τελευταίους μήνες μπροστά στον δικό σας εφιάλτη, τη δική σας υπέρβαση. Εμείς όλοι σας ευχαριστούμε. Για το κουράγιο, την εμπιστοσύνη, τα δάκρυα χαράς. Σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε. Μέχρι το τέλος.» έγραψε με νόημα ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε