Καίγονται σπίτια στη Σταμάτα - Προς Διόνυσο η πυρκαγιά

Καίγονται σπίτια στη Σταμάτα - Προς Διόνυσο η πυρκαγιά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:52 Δημιουργία 27/07/21, 15:42
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Aνεξέλεγκτο για την ώρα παραμένει το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε από τη Σταμάτα και αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής Γιάννη Καλαφατέλη, κατευθύνεται προς Διόνυσο και Δροσιά.

«Δυστυχώς η φωτιά πέρασε μέσα στα σπίτια. Έγινε αυτό που απευχόμασταν. Είναι αρκετά αυτά τα σπίτια. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνέψει μέχρι στιγμής άνθρωπος. Παρ’ ο, τι η Πολιτική Προστασία κάνει ο, τι μπορεί χρειαζόμαστε ενίσχυση δυνάμεων. Το μέτωπο δεν ελέγχεται και κατευθύνεται τώρα προς Διόνυσο και Δροσιά. Πρέπει να σβήσει άμεσα, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή» δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος.

Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, μεταξύ αυτών και το ρωσικό BERΙEV-200.

Την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ενεργοποιήθηκε το 112, μέσω του οποίου η ΓΓΠΠ καθοδήγησε τους κατοίκους των πληττόμενων περιοχών, ενώ αστυνομία και Δημοτική Αρχή, εκκένωσαν τον οικισμό Γαλήνη καθώς και κατασκηνώσεις.

Αν σου άρεσε κάνε