Πύρινα μέτωπα στην Αττική: Μάχη της Πυροσβεστικής σε Σταμάτα και Υμηττό

Πύρινα μέτωπα στην Αττική: Μάχη της Πυροσβεστικής σε Σταμάτα και Υμηττό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:07 Δημιουργία 27/07/21, 13:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Μάχη» με τις φλόγες κόντρα σε δυνατούς ανέμους έως και 6 μποφόρ, δίνουν από το πρωί της Τρίτης, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αττική.

Στο δήμο Διονύσου εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σήμερα, ενώ συγκεκριμένα στον οικισμό Γαλήνη, μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες “γλείφουν” και σπίτια».

Μετά από έκκληση του δημάρχου, ενεργοποιήθηκε και το 112. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του μηνύματος, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».

«Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού "Γαλήνη". Τις προσπάθειες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν πλέον έως και τα 6 μποφόρ», τονίζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σχετικά με την πυρκαγιά που μαίνεται μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί, με 68 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ να επιχειρούν στο σημείο, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται, ότι, λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και φωτιά σε δασική έκταση στον Βύρωνα, κοντά στην Καισαριανή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για κατοικίες, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, ενώ η κατάσταση θεωρείται αυτήν τη στιγμή, ελεγχόμενη.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Αν σου άρεσε κάνε