Εμβολιασμοί αυθημερόν από την Τρίτη

Εμβολιασμοί αυθημερόν από την Τρίτη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:36 Δημιουργία 19/07/21, 19:34
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αυθημερόν θα μπορούν από αύριο, Τρίτη να κλείνουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους οι πολίτες, καθώς υπάρχουν πολλά διαθέσιμα σκευάσματα, όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης τη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι σε 20.000 εφήβους ανέρχονται τα εμβολιαστικά ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 15-17 ετών.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι όσο μικρότερη είναι η ηλικιακή ομάδα, τόσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή. «Το τελευταίο διάστημα πρώτη σε ραντεβού είναι η ομάδα 18-24», πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Στο μεταξύ, ο ίδιος σημείωσε ότι αύριο ανοίγει και η πλατφόρμα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς. Την αίτηση θα την κάνουν οι γιατροί των πολιτών που βρίσκονται σε δυσκολία, είτε ιδιώτες είτε του δημόσιου τομέα.

Οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί θα γίνονται με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, ενώ για το κλείσιμο των ραντεβού απαιτούνται κάποια συγκεκριμένα κριτήρια που είναι τα εξής: Άτομα που έχουν σοβαρή έκπτωση της λειτουργικότητάς τους και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης, πολίτες που βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό και περιπτώσεις βαριάς ψυχικής ή νοητικής νόσου.

Οι αριθμοί του εμβολιασμού

Ανακοίνωσε ότι σήμερα η μέρα αναμένεται να κλείσει κοντά στους 85.000 εμβολιασμούς. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 9.780.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.450.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52% του γενικού πληθυσμού και στο 61% του ενήλικου πληθυσμού.

Επίσης, περισσότεροι από 4.626.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 44% στο γενικό πληθυσμό και 52% στον ενήλικο πληθυσμό.

Αν σου άρεσε κάνε