Στο «πορτοκαλί» ο Νότιος Τομέας, στο στόχαστρο της «Δ» οι νέοι

Στο «πορτοκαλί» ο Νότιος Τομέας, στο στόχαστρο της «Δ» οι νέοι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:43 Δημιουργία 08/07/21, 18:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο «πορτοκαλί» από «κίτρινο» εισέρχεται ο Νότιος Τομέας λόγω αύξησης κρουσμάτων, όπως ανακοινώθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, με τον Νίκο Χαρδαλιά να προχωρεί σε ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια self test σε όλους τους πολίτες.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι έχουμε μία νέα έξαρση των κρουσμάτων με επίκεντρο τους νέους. Η διάμεση ηλικία εντοπίζεται πλέον στα 23 έτη (σχεδόν μια δεκαετία σε δύο εβδομάδες), ενώ ο κύριος όγκος των νέων κρουσμάτων εντοπίζεται στις ηλικίες 15-24. Πλέον είναι 9.000 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων πάνω από 4.000 είναι στην Αττική.

Η ίδια τόνισε ότι «ο συνωστισμός στη διάρκεια της νυχτερινής διασκέδασης φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο», σε αυτή την πανδημική έξαρση. Για να προσθέσει ότι ένας στους τρεις νοσηλευόμενους αφορά σε νεότερους ανθρώπους, ηλικίας 25-55 ετών. «Κανείς δεν είναι άτρωτος», τόνισε.

«Αυξήθηκαν τα τεστ λόγω της ανησυχίας του πληθυσμού αλλά και ανάγκης πιστοποίησης των ανεμβολίαστων. Διπλασιάστηκε το ποσοστό των νοσηλευομένων», ανέφερε.

Σχετικά με την Μετάλλαξη Δέλτα, τόνισε πως κανείς από όσους νοσηλεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

«Το 4ο κύμα θα είναι διαφορετικό, λόγω της ασπίδας προστασίας που έχουν οι εμβολιασμένοι», υπογράμμισε.

Η κ. Παπαευγγέλου κάλεσε όλους τους νέους ανθρώπους να εμβολιαστούν προτού πάνε διακοπές.

«Συστήνουμε τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός», υπογράμμισε, για να τονίσει ότι πρέπει να είναι ένα μόνιμο αξεσουάρ που πρέπει να έχουμε όλοι μαζί μας.

Αν σου άρεσε κάνε