Υγεινομική Περιφέρεια Πάτρας: Ζητά τη συνδρομή της Εκκλησίας για επιτάχυνση  των εμβολιασμών

Υγεινομική Περιφέρεια Πάτρας: Ζητά τη συνδρομή της Εκκλησίας για επιτάχυνση των εμβολιασμών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:11 Δημιουργία 08/07/21, 11:59
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το ζήτημα της επιτάχυνσης του εμβολιασμού κατά της COVID - 19 τέθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης του διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, Γιάννη Καρβέλη, με τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της μητρόπολης.

Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Καρβέλης «ζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας, ώστε να παροτρύνει τους πιστούς να εμβολιαστούν», τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Πάντα ο ρόλος της Εκκλησίας μας, ήταν σημαντικός. Αυτό που επιθυμούμε είναι την ευαισθητοποίηση του κόσμου από τους ανθρώπους που εμπιστεύεται και θεωρεί 'οικογένειά' του. Όπως γίνεται με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος της Εκκλησίας μέσα από την πνευματική επαφή με τους πιστούς».

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον μητροπολίτη, ανέφερε: «Σεβασμιότατε, όπως απολαμβάνουμε όλοι μας την πολύτιμη βοήθειά σας όλα αυτά τα χρόνια, έτσι και τώρα σας ζητούμε να είστε δίπλα μας, ώστε να θωρακίσουμε την κοινωνία μας και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας».

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, απαντώντας στα όσα προανέφερε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, σημείωσε: «η συνεργασία μας έχει ένα κοινό στόχο, δηλαδή να θωρακίσουμε το λαό από τη μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας για την πατρίδα μας. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αρχικά με προσευχή, αλλά και υπακοή στην επιστήμη που είναι δώρο Θεού. Δυστυχώς, μερικοί δαιμονοποιούν ή απομυθοποιούν την επιστήμη. Η Εκκλησία συνεργάζεται με την επιστήμη και αυτή τη φορά θα πρέπει να γίνει εντονότερα, διότι τα μέτρα έχουν χαλαρώσει, ενώ ο κίνδυνος παραμένει υπαρκτός».

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, ο μητροπολίτης ανέφερε κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Γιάννη Καρβέλη, ότι «ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος» και συμπλήρωσε: «Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε όχι μόνο να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας που είναι μέγα μέλημα, αλλά κυρίως τους άλλους. Ζούμε σε μια κοινωνία που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον και με αγάπη πρέπει να προστατεύουμε τον συνάνθρωπό μας, που είναι Εικόνα του Θεού, που είναι η οικογένειά μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Αν σου άρεσε κάνε