Αδ. Γεωργιάδης: Δεν πιστεύω σε ένα κράτος «πατερούλη» - Καμία συζήτηση για lockdown

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν πιστεύω σε ένα κράτος «πατερούλη» - Καμία συζήτηση για lockdown

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:12 Δημιουργία 07/07/21, 12:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα για καραντίνα τοπική ή γενική, δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση για lockdown, διότι έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας εμβολιασμένο. Δεν μπορώ να σας πω το τι θα γίνει σε μια ενδεχόμενη πολύ μεγάλη έξαρση της πανδημίας, αλλά είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για εμάς να επιβάλλουμε γενικά περιοριστικά μέτρα που θα εμποδίζουν και τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. Και αυτό γιατί οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «To GPS της επικαιρότητας».

Ερωτηθείς αναφορικά με τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει σε ένα «κράτος – πατερούλη» που είναι κηδεμόνας του κάθε ανθρώπου. «Οι άνθρωποι δεν θέλουν κηδεμόνες. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε, υπάρχει μια συμφωνία ότι έχουμε ένα βαθμό υπευθυνότητας και λογικής. Όποιος νομίζει ότι ο ιός τελείωσε είτε δεν παρακολουθεί ειδήσεις, είτε ζει σε άλλο πλανήτη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα αυστηρά μέτρα που τίθενται σε ισχύ από την Πέμπτη 8 Ιουλίου σε κέντρα διασκέδασης, beach bar και χώρους συνάθροισης όπως στο παραλιακό μέτωπο, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας, καθώς «ούτως ή άλλως δεν είχαμε επιστρέψει τους όρθιους στα κλαμπ και στα beach bar». Όπως είπε, η μόνη διαφορά είναι η αυστηροποίηση των ποινών, καθώς «θα κλείνει αμέσως ένα beach bar και θα αφαιρείται η άδεια στην τρίτη παράβαση».

Για το ζήτημα της επαναφοράς της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι είναι κάτι για το οποίο θα αποφασίσει η επιτροπή των ειδικών. «Έτσι και αλλιώς, η σύσταση των ειδικών είναι να φοράμε μάσκα όταν υπάρχει συνωστισμός. Σε ένα γεμάτο beach bar πρέπει να φορούν όλοι», σημείωσε.

«Δεν έχω ακούσει κάποια καλή ιδέα από αυτούς που λένε ότι με απειλές επιτυγχάνεται το αντίθετο αποτέλεσμα στο ζήτημα των εμβολιασμών. Οι άνθρωποι που δεν εμβολιάζονται έχουν αντίρρηση ή φόβο μεγάλο στα εμβόλια. Το διαδίκτυο διακινεί απίστευτες ανοησίες», πρόσθεσε.

«Η λογική λέει ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν θα έχει ανάλογη αύξηση σε νοσηλείες σε νοσοκομεία και ΜΕΘ. Είναι και κάτι που το βλέπουμε και στη Βρετανία», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος κάλεσε τους ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας να προσέχουν πάρα πολύ.

Για την άνοδο των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι κάτι που παρατηρείται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στη χώρα μας. Απέδωσε την εξέλιξη αυτή σε δυο παραμέτρους: στη χαλάρωση των ανθρώπων λόγω θέρους και κόπωσης («ορισμένοι χαλάρωσαν υπερβολικά όπως οι θαμώνες των beach bar που χορεύουν αγκαλιά») και στη μετάλλαξη του κορονοϊού, που τον κατέστησε εξαιρετικά πιο μεταδοτικό.

Πηγή: ΕΡΤ

Αν σου άρεσε κάνε