Νέα μέτρα για μπαρ και κλαμπ: Προειδοποίηση Χαρδαλιά για βαριές «καμπάνες»

Νέα μέτρα για μπαρ και κλαμπ: Προειδοποίηση Χαρδαλιά για βαριές «καμπάνες»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:51 Δημιουργία 07/07/21, 09:18
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για νέα μέτρα και στη νυχτερινή διασκέδαση έκανε λόγο κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πανδημία χθες Τρίτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ανακοίνωση για τριπλασιασμό των κρουσμάτων, την τελευταία εβδομάδα.

Με τα νυχτερινά μαγαζιά -και ειδικά τα δημοφιλή του παραλιακού μετώπου της Αττικής (Άλιμος - Γλυφάδα), να είναι σοβαρή πηγή υπερ-μετάδοσης του κορονοϊού, μεταξύ των νέων, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο, Πέμπτη 8 Ιουλίου, «όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης», μαζί με σειρά προστίμων και κυρώσεων, τα οποία συνοδεύονται με προσωρινή αναστολή δραστηριότητας «από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα», ώστε να ανακοπεί η τυχόν κορύφωση του νέου, πανδημικού κύματος.

Πιο συγκεκριμένα, για την περίπτωση που εντοπιστούν όρθιοι πελάτες, προβλέπονται κλιμακωτά πρόστιμα.

ΦΆΣΗ 1

Για τα καταστήματα κάτω των 200 τ.μ., πρόστιμο2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση-από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για7 ημέρες,

Για τα καταστήματα άνω των 200 τ.μ. πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης-για 7 ημέρες.

ΦΑΣΗ 2

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες.

ΦΑΣΗ 3

Αν η επιχείρηση συνεχίσει και μετά την πρώτη υποτροπή να μην τηρεί τους κανόνες χωρητικότητας, τότε θα αφαιρείται η άδεια.

Κωδική ονομασία «Πειθώ»

Πρόκειται για τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που έχει σχεδιάσει το Μέγαρο Μαξίμου, η οποία περιλαμβάνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία, άτομα με ισχυρή επιρροή -ιδίως στις νεαρές ηλικίες- αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, ώστε να ενταθεί η ροή προς τα εμβολιαστικά κέντρα μέσα στο καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, απήυθυνε χθες ανοιχτή επιστολή προς τους δημάρχους, καλώντας τους να ενθαρρύνουν τους πολίτες ως προς τη συμμετοχή τους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, επανέλαβε την έκκληση προς την Εκκλησία για τη συμβολή της τελευταίας στην επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Αν σου άρεσε κάνε