Με Green Pass ή αρνητικό μοριακό-rapid στα νησιά από 5 Ιουλίου

Με Green Pass ή αρνητικό μοριακό-rapid στα νησιά από 5 Ιουλίου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:25 Δημιουργία 01/07/21, 18:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά όσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορονοϊό από τις 5 Ιουλίου.

Όσοι, αντίθετα, δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ είτε μοριακό είτε rapid, αλλά όχι self test. Το πρώτο 72 ωρών, το δεύτερο 48 ωρών. Θα αφορά τις μετακινήσεις προς τα νησιά, επίσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Για τις χερσαίες μετακινήσεις, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί, όπως σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι για τα ταξίδια δεν θα γίνονται δεκτά τα self test, ενώ πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί όσον αφορά στις χερσαίες μετακινήσεις.

Για τους ανήλικους 12-17 ετών γίνεται αποδεκτό οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test, ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Από την επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Από το μέτρο εξαιρούνται:

  • Η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα
  • Όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει.
  • Όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.
Αν σου άρεσε κάνε