Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διαρροή του ημερολογίου της Καρολάιν

Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διαρροή του ημερολογίου της Καρολάιν

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:18 Δημιουργία 22/06/21, 13:07
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Παραγγελία προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, σχετικά με τη δημοσιοποίηση του ημερολογίου της άτυχης 20χρονης Κάρολαιν, έστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει στην παραγγελία του ότι τα δημοσιεύματα με στοιχεία της δικογραφίας έχουν κατακλύσει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ενώ κάνει αναφορά και στην ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών σχετικά με την «τήρηση των κανόνων δεοντολογίας».

Ο κ. Πλιώτας κάνει λόγο για «εντόνως επικριτικά δημοσιεύματα για διαρροή-δημοσιοποίηση στοιχείων της ποινικής δικογραφίας (ημερολόγιο θύματος ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΚΡΑΟΥΤΣ κ.λπ), για το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε στα Γλυκά Νερά σε βάρος της ανωτέρω παθούσης».

Τέλος, επισημαίνει πως η δημοσιοποίηση αυτών «εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως, ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη, ότι μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο, κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας».
Αν σου άρεσε κάνε