Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή την Τρίτη ο πιλότος

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή την Τρίτη ο πιλότος

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:47 Δημιουργία 21/06/21, 09:32
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την απολογία του, ετοιμάζει ο καθ’ ομολογίαν δράστης της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν, καθώς την Τρίτη αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξει πως δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Καταπέλτης είναι για τον σύζυγο της άτυχης Καρολάιν τα ευρήματα και τα στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία αποκαλύπτουν πώς ο 32χρονος πιλότος εκτέλεσε το σχέδιο περί ληστείας μετά φόνου.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, για δύο κακουργήματα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου και δύο πλημμελήματα, της ψευδούς καταγγελίας, για άλλους υπόπτους και της ψευδούς κατάθεσης, κατ’ εξακολούθηση, στις αρχές.

Το κατηγορητήριο, τον φέρνει αντιμέτωπο με ισόβια και επιπλέον ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και κακοποίηση ζώου. Οι κατηγορίες -σε βαθμό πλημμελήματος- αφορούν σε ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση στις Αρχές.

Ο 33χρονος πέρασε άλλη μία νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι ψύχραιμος και απαθής, με στοιχεία αυτοκυριαρχίας, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του καταρρέει όταν αναφέρεται στο παιδί του.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του θα υποστηρίξει ότι σχεδίαζε να ομολογήσει νωρίτερα την πράξη του, αλλά δεν ήξερε τι θα κάνει με τη μικρή Λυδία.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος
ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση – ισόβια ή κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών
κακοποίηση ζώου – κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες (από 50 έως 100 ευρώ, έκαστη)

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος

ψευδής καταγγελία – φυλάκιση έως 1 έτος
ψευδής κατάθεση κατ’ εξακολούθηση στις αρχές – φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών έως 3 έτη

Για τον λόγο αυτό, εκτιμάται πως θα προσπαθήσει ενδεχομένως να πετύχει την αναγνώριση του βρασμού ψυχικής ορμής κάτι που μπορεί να σπάσει τα ισόβια στα οποία κινδυνεύει να καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια.

Πηγές: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Αν σου άρεσε κάνε