Α. Λινού: Δε χειριζόμαστε σωστά το θέμα του εμβολιασμού

Α. Λινού: Δε χειριζόμαστε σωστά το θέμα του εμβολιασμού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:27 Δημιουργία 08/06/21, 10:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Καμπανάκι» σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών στη χώρα αλλά και την επάρκεια των δόσεων, εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού.

«Είμαστε χαμηλά στους εμβολιασμούς, αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι αν έχουμε άμεσα δόσεις για όλους», υπογράμμισε η κ. Λινού, ενώ δήλωσε υπέρ του εμβολιασμού στα παιδιά.

«Ενώ θα έχουν εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων, τα παιδιά θα είναι ανεμβολίαστα» αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερα κρούσματα στα παιδιά. Δεν έχουμε πάρει μέτρα για τα παιδιά που θα πάνε σχολείο από Σεπτέμβρη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο των υποχρεωτικών εμβολιασμών, είπε πως «υπάρχουν ευαίσθητα επαγγέλματα που θα πρέπει να είναι υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί».

Σε ότι αφορά στα κορονοπάρτι η κ. Λινού αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να σκεφτούμε «να στήσουμε στα μπαρ ένα εμβολιαστικό κέντρο», ενώ για τα προνόμια των εμβολιασμένων είπε πως «είναι μια φυσική εξέλιξη», τονίζοντας ότι «το θέμα δεν είναι τα προνόμια, το ζήτημα είναι να διεκδικούμε εμβόλια».

Κλείνοντας, η κ. Λινού σημείωσε πως «δεν χειριζόμαστε σωστά το θέμα του εμβολιασμού» και τόνισε ότι «χρειάζονται μελέτες για να δούμε τι χρειάζεται ο κόσμος για να πειστεί να εμβολιαστεί». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η μετάδοση του κορονοϊού θα ήταν ελάχιστη, αν είχαμε εμβολιαστεί έστω και με την μια δόση.

Αν σου άρεσε κάνε