Pfizer - Moderna: «Ξεκλειδώνουν» τα ραντεβού και για τους 18-29

Pfizer - Moderna: «Ξεκλειδώνουν» τα ραντεβού και για τους 18-29

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:45 Δημιουργία 02/06/21, 11:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Ξεκλειδώνει» η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό των 18-29 και με τα σκευάσματα των Pfizer - Moderna, εκτός της Johnson & Johnson, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Τετάρτη, ο υφυπουργός ενημέρωσε πως οι νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται από τις επόμενες ημέρες και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, εκτός από το μονοδοσικό της Johnson&Johnson, ενώ επισήμανε πως τα ραντεβού θα είναι διαθέσιμα από τις 7 Ιουνίου.

Έως τώρα και λόγω της έλλειψης του μονοδοσικού με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός τους, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid, το οποίο έκανε «πρεμιέρα» στη χώρα μας χθες, υπογράμμισε πως έχει ήδη εκδοθεί από 81.000 πολίτες, ενώ για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.

Σχετικά με τον εμβολιασμό όσων έχουν ήδη νοσήσει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει SMS με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσει ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

Αν σου άρεσε κάνε