Γ. Παυλάκης: «Νομοτελειακό» τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή το χειμώνα

Γ. Παυλάκης: «Νομοτελειακό» τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή το χειμώνα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:54 Δημιουργία 02/06/21, 10:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη δική του εκτίμηση, σχετικά με την πορεία της πανδημίας, την πολυπόθητη επίτευξη ανοσίας αλλά και την αποτελεσματικότητα των μέτρων, σχολίασε ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Ο κ. Παυλάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «ψευδοπρόβλημα» το πότε θα μπορέσουμε να αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και το πότε θα επιτευχθεί ανοσία της αγέλης, καθώς όπως είπε ούτε το ένα ούτε το άλλο θα γίνουν μέσα καλοκαίρι.

Όπως τόνισε, όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι επικίνδυνοι, ιδίως τα εστιατόρια όπου θα πρέπει να βελτιωθεί φοβερά ο εξαερισμός και η μάσκες είναι αναγκαίο εργαλείο.

Σχετικά με την ανοσία της αγέλης, εκτίμησε ότι για να επιτευχθεί θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 80% στο γενικό πληθυσμό, ενώ πρόσθεσε πως ακόμη και αν γίνονται 3 εκατ. εμβολιασμοί το μήνα παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, φτάνουμε στο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Παυλάκης, έκανε έκκληση στους πολίτες να μην φύγουν διακοπές αν δεν έχουν εμβολιαστεί έστω με την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ σχολίασε πως «δεν χάθηκε και ο κόσμος» αν η δεύτερη δόση γίνει με άλλο σκεύασμα.

Σε ότι αφορά στον εμβολιασμό παιδιών, είπε ότι δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση, καθώς θα πρέπει να υπάρξει αυτή η λογική αλλά μετά το καλοκαίρι.

«Η κουβέντα στην Ελλάδα επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο σε τρομοκρατία κατά των εμβολίων. Πάρα πολύ κουβέντα γίνεται για τις λίγες παρενέργειες», επεσήμανε ο ίδιος τονίζοντας πως η άγνοια είναι κακός σύμβουλος γιατί προκαλεί διάχυτο φόβο.

Ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε και σε «νομοτελειακό» τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή το χειμώνα, υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα».

Δεν θα πρέπει πρόσθεσε να επιτραπεί σε οποιαδήποτε περιοχή μια έκρηξη κρουσμάτων να μείνει ανεξέλεγκτη.

Αν σου άρεσε κάνε