ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία ναυτεργατών στις 3 Ιουνίου

ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία ναυτεργατών στις 3 Ιουνίου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:02 Δημιουργία 27/05/21, 16:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για τις 3 Ιουνίου και από ώρα 00.01 έως τις 24.00 της ίδιας μέρας, προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτεργατών (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή το επικείμενο εργασιακό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ αποφασίστηκε ομόφωνα η κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 3 Ιουνίου 2021 και από ώρας 00.01 έως τις 24.00 της ίδιας μέρας. Η απεργία αυτή καθώς και μια σειρά πολύμορφες δράσεις που θα αναπτύξουμε τις αμέσως επόμενες μέρες έχουν ως στόχο το εκτρωματικό αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση να το πάρει πίσω και να μην φθάσει αυτό ποτέ στην Βουλή.

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου συνιστούν τομή και κλιμάκωση στην επίθεση ενάντια στα εργατικά δικαιώματα με κορυφαίο την ανοιχτή υπονόμευση του 8ώρου που έχει θεσπιστεί στην χώρα μας εδώ και 100 χρόνια.

Το σύνολο των ρυθμίσεών του, όπως αναλυτικά έχουμε επαναλαμβανόμενα υπογραμμίσει, αποτελούν ριζική ανατροπή στα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και η απάντησή μας πρέπει να είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για να μην περάσει αυτό.

Εκφράζουμε την θέληση και ετοιμότητά μας να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους Ναυτεργάτες να δώσουν και αυτή την φορά την μάχη για την επιτυχία της απεργίας σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας.

Παίρνουμε όλοι μέρος, στέλνοντας σαφές μήνυμα σύγκρουσης με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, στην συγκέντρωση που οργανώνει το Ε.Κ.Π στον Πειραιά (πλατεία Καραϊσκάκη στις 10.00 το πρωί)».

Αν σου άρεσε κάνε