Πρόωρο «αντίο» στα θρανία για τους μαθητές της Γ'Λυκείου

Πρόωρο «αντίο» στα θρανία για τους μαθητές της Γ'Λυκείου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:45 Δημιουργία 25/05/21, 12:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Νωρίτερα θα αποχαιρετήσουν το σχολείο οι μαθητές της Γ΄Λυκείου, καθώς αντί για την Παρασκευή 11/6, όπως ήταν αρχικά αποφασισμένο, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 2/6.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο τη Γ' τάξη όλων των τύπων Λυκείου της χώρας μας (Γενικά, Επαγγελματικά, Ειδικά και Ενιαία Ειδικά), ενώ η απόφαση φαίνεται να πάρθηκε κατ' εξαίρεση, τόσο λόγω της ολοκλήρωσης της διδασκαλίας της ύλης στη συγκεκριμένη τάξη, όσο κυρίως λόγω του φόβου των μαθητών μήπως νοσήσουν από κορωνοϊό ή τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα και χάσουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου. Βέβαια, στην περίπτωση αυτή έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Η πρόταση για πρόωρη ολοκλήρωση των μαθημάτων συζητείτο εδώ και μέρες από τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη της εκπαίδευσης. Από την άλλη, εάν συνεχίζονταν τα μαθήματα έως τις 11 Ιουνίου, οι μαθητές δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν μπαίνοντας σε «εθελοντική καραντίνα» εάν έχουν εξαντλήσει έως τώρα όλες τις απουσίες που δικαιούνται.

Αν σου άρεσε κάνε