Π. Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες

Π. Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:31 Δημιουργία 12/05/21, 14:03
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικές κατηγορίες σεξουαλικής βίας, είναι ο κωμικός ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλου.

Μετά την άσκηση της δίωξης η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος, αφού την μελετήσει, θα καλέσει τον κατηγορούμενο σε απολογία.

Η έρευνα του κ. Σπυρόπουλου είχε αφετηρία καταγγελίες συναδέλφων του ηθοποιού, που προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Οργάνου του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα.

Η μια από τις καταγγέλλουσες, στην κατάθεσή της περιέγραψε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού, το οποίο φέρεται να τελέστηκε μέσα σε θεατρικό χώρο. Όπως φέρεται να έχει καταθέσει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός προέβη σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.

Σχετικά με τις απόπειρες βιασμού, η μια εκ των δυο γυναικών φέρεται να κατέθεσε πως ο κωμικός τής επιτέθηκε, και άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της -και ενώ η καταγγέλλουσα τον ικέτευε να σταματήσει, εκείνος συνέχιζε, κρατώντας την εγκλωβισμένη στον καναπέ λόγω της σωματικής του υπεροχής. Κατάφερε να της κατεβάσει το παντελόνι και να της επιτεθεί. Στη συνέχεια και σε κατάσταση απόγνωσης η γυναίκα του ζητούσε να σταματήσει, αλλά εκείνος, σύμφωνα με την καταγγελία της, συνέχισε να ασελγεί πάνω της.

Η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει πως κατάφερε να απωθήσει τον ηθοποιό, ο οποίος της άνοιξε την κλειδωμένη πόρτα, αφού πρώτα την απείλησε πως θα την καταστρέψει.

Στη δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού, η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει πως τον Αύγουστο του 2014, ο ηθοποιός την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, όπως έχει αναφέρει, ο συνάδελφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει, αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του.

Στο σχετικό υπόμνημα που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα ο ηθοποιός, φέρεται να αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται.

Αν σου άρεσε κάνε