Υποχρεωτικό το self test στο Δημόσιο και στις Εκκλησίες από Δευτέρα

Υποχρεωτικό το self test στο Δημόσιο και στις Εκκλησίες από Δευτέρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:43 Δημιουργία 23/04/21, 18:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την επέκταση των self tests σε όλο το Δημόσιο και στο προσωπικό των Εκκλησιών από την ερχόμενη Δευτέρα, ανακοίνωσε στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πανδημία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τα self tests θα διατεθούν σε όλο το προσωπικό που παρέχει υπηρεσίες με φυσική παρουσία, ενώ το κοινό θα συνεχίσει να εξυπηρετείται μετά από ραντεβού.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια έδειξε σημεία οριακής υποχώρησης την τελευταία εβδομάδα, ωστόσο η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σημείωσε ότι στην Αττική η επιδημία παρουσίασε για δεύτερη εβδομάδα σημεία συρρίκνωσης σε ποσοστό 6%, με λιγότερα από 2.000 ενεργά κρούσματα, ενώ στην Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε συρρίκνωση 8%.

Αναφέρθηκε επίσης στα self tests, λέγοντας ότι χορηγήθηκαν σε 2 εκατ. τεστ σε 1 εκατ. πολίτες και δηλώθηκαν 1,3 εκατ. στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Τόνισε ότι η εγκυρότητα τους είναι εξαιρετικά υψηλή.

Αν σου άρεσε κάνε